De beste dildo is… (review en top 3)

Heb je genoeg van dat chemische geurtje van je huidige dildo?
Is hij stiekem een beetje plakkerig na al die jaren?
Heb je geen idee welke dildo je moet kiezen?

Als er een seksspeeltje is waar je kunt kiezen uit duizenden varianten, dan is het wel de dildo. Maar wat is nou de beste dildo?

Ik heb drie dildo's op een rijtje gezet die zich over de jaren hebben bewezen.

Mijn top 3 dildo's

De beste DILDO TOP 3

#1 – Njoy Pure Wand

Ruim een halve kilo roestvrij staal om je G-spot of P-spot mee onder handen te nemen.


#2 – Lelo Ella

Stijlvolle G-spot vibrator met een slim ontwerp. Werkt goed en voelt heerlijk aan.


#3 – NS Novelties Colours

Realistisch vormgegeven dildo in een bescheiden of wat heftiger formaat. Met zuignap die wél werkt.


De dildo is net zo oud als het stenen tijdperk. Letterlijk. De oudste dildo die we ooit hebben opgegraven is bijna 30.000 jaar oud en gemaakt van gepolijst steen.

Nu hebben we gelukkig fijnere en hygiënische materialen zoals staal en siliconen. Al moet je oppassen dat je geen stinkerd koopt, want een hoop dildo's hebben een sterke en onprettige geur.

De keuze is reuze. Dat geldt zeker voor dildo's. Er zijn zo veel soorten, maten, uitvoeringen en kleuren dat het maken van een top 3 moeilijk is.

Op zoek naar een “trillende dildo”? Dat noemen we een vibrator.

1. Njoy Pure Wand

In het kort: een stalen toy die een leven lang mee gaat.

  1. Bol.com

De stalen toys van Njoy koop je voor het leven. De prijs is er dan ook naar. Gelukkig zijn de reviews dat ook.

Deze stalen dildo is hemelsbreed 20 cm lang. Hemelsbreed? Ja, hij heeft een kromming. Aan elk uiteinde zit een bolle kop. De een is wat kleiner (25mm doorsnede) en de andere groter (36mm doorsnede).

Over deze vorm is goed nagedacht, want tevreden gebruikers melden dat deze dildo erg goed geschikt is om je G-spot mee te ontdekken en stimuleren. En mannen melden dat hij ook bijzonder geschikt is om hun P-spot/prostaat mee te verwennen. Geschikt voor zowel vaginaal als anaal gebruik dus.

Is dat wel hygiënisch? Ja, absoluut. De Pure Wand is net als de andere Njoy speeltjes gemaakt van roestvrij staal van medische kwaliteit. Niet poreus en geen oneffenheden of richels waar bacteriën zich in kunnen ophopen.

Na gebruik kun je hem dus goed schoonmaken met warm water en anti-bacteriële handzeep of een toy cleaner als je daar de voorkeur aan geeft.

Een ander voordeel van staal is dat het heel goed opwarmt en afkoelt. Voor gebruik wil je deze dildo waarschijnlijk even onder lauwwarm water houden om hem op te warmen. Dan voelt hij aangenaam aan. Pas op met heet water of een verwarming, want dan wordt hij al snel te warm en dan kun je jezelf verwonden. Als je jezelf of jouw partner wilt plagen/martelen dan kun je hem ook onder koud water houden. En na gebruik zal de Pure Wand jouw lichaamstemperatuur hebben overgenomen. Dat voelt verrassend warm… en geil naar mijn mening.

Als je de verpakking opent en deze dildo voor het eerst oppakt, zal het gewicht van 680 gram je meteen opvallen. En dan snap je meteen waarom dit speeltje een hoog prijskaartje heeft. Ik heb geen enkel moment spijt gehad van mijn eigen stalen Njoy toy na aanschaf. En ik weet dat ik er over 20 jaar nog steeds plezier van heb.

De Pure Wand is in tegenstelling tot andere dildo's meestal niet heel spannend als je hem simpelweg stotend (naar voren en achteren) gebruikt. Probeer hem daarentegen eens in te brengen en heen en weer te “schommelen” en je zult zien waarom deze dildo goede beoordelingen krijgt van zowel vrouwen als mannen.

Hij is wel anders dan anderen. Dus het kan zijn dat je even moet oefenen met het gebruik van deze dildo. Soms vinden mensen het staal simpelweg te hard voor een toy of hebben ze liever de dikte van een reguliere dildo die ze heen en weer kunnen bewegen. Dat is persoonlijk natuurlijk.

Njoy heeft ook twee andere dildo's met bijzondere vormen, de Njoy Fun Wand en de Njoy Eleven.

De Fun Wand heeft aan een kant een grotere kop en aan de andere kant drie knobbels, net zoals bij anal beads of anale kralen. Hij is met 340 gram wat lichter dan de Fun Wand.

De Eleven is een massief ding. Superdik met een grote en kleine kop, waarbij de kleine kop voorafgegaan wordt door drie stimulerende ribbels. Met 1250 gram (!!!) is deze dildo niet voor de poes. Of juist wel, afhankelijk van wat je lekker vindt.

Voor beginners is het prijskaartje waarschijnlijk te hoog gegrepen, maar als je toe bent aan iets beters dan zijn de Pure Wand of een van de andere stalen dildo's van Njoy absoluut een aanrader. En ze zijn ook handig voor zelfverdediging mocht er onverhoopt een inbreker op bezoek komen. =)

Njoy Pure Wand kopen

De Pure Wand is te koop bij:

  1. Bol.com

2. Lelo Ella

In het kort: een designdildo die heerlijk zacht aanvoelt.

  1. Bol.com

Ah Lelo… het merk dat om de haverklap zijn prijzen verhoogt. De Ella is ook met het wat hogere prijskaartje echter nog steeds een van de beter gevormde dildo's voor G-spot stimulatie.

De kant met de gevormde kop is in principe bedoeld voor stimulatie van je G-spot. De ervaringen hiermee zijn positief. Al moet ik erbij zeggen dat ook dit speeltje vrij hard en niet flexibel is afgezien van de flexibele hals. Dus als je daar niet van houdt, moet je misschien naar de volgende dildo kijken hieronder.

Je kunt natuurlijk ook de andere kant van deze dildo gebruiken als je dat fijner vindt of graag afwisselt. Die heeft een wat meer reguliere penisvorm.

De vorm van Ella is dan wel hard, maar de buitenkant is heerlijk zacht. De buitenlaag van medische kwaliteit siliconen voelt heel prettig aan. Gebruik wel altijd glijmiddel op waterbasis als dat nodig is, zodat je de buitenlaag niet beschadigt. Glijmiddel op siliconenbasis gaat niet samen met dit speeltje.

Ik vind het zelf een heel mooi vormgegeven dildo. Het is met 19,5cm lengte en 111 gram geen superheftig speeltje.

Als je al een aantal dildo's hebt versleten en graag goed gevuld wilt worden, moet je de Ella overslaan. Hetzelfde geldt als je zelf net zo'n mooie rondingen hebt als Ella. Want dan kun je dit speeltje waarschijnlijk wat lastig vasthouden en ben je beter af met een dildo die wat langer is.

Ben je een beginner of heb je geen behoefte aan een megadildo, maar je wilt wel kwaliteit? Dan kan ik Ella van harte aanraden.

Lelo Ella kopen

  1. Bol.com

3. NS Novelties Colours

In het kort: realistische dildo die niet vervelend ruikt en met daadwerkelijk goed werkende zuignap

  1. Bol.com

Na twee designdildo's sluiten we de top 3 af met een meer conventionele, realistisch vormgegeven dildo.

Uit de duizenden dildo's die verkrijgbaar zijn, heb ik voor de NS Novelties Colours dildo met zuignap gekozen.

Ik wilde een dildo met zuignap aan de top 3 toevoegen. Daardoor kun je de dildo namelijk op veel meer manieren gebruiken.

Maar heel veel zuignappen van dildo's zuigen. En dan bedoel ik dus dat ze niet zuigen.

Ze zijn dus vaak ruk.

Bij de NS Novelties Colours reeks is dat echter niet het geval. De zuignap wordt veelvuldig geprezen om zijn effectiviteit. Met een beetje handigheid kun je deze dildo richting een deur gooien en dan blijft hij erg komisch tegen de deur aan bungelen met de zuignap.

Een zuignap werkt het beste op gladde, gladde oppervlakken zoals een deur of een hoofdbord van je bed. Ook douchetegels of een harde vloer doen het goed. Zaak is wel dat je oppervlakken met sterk reliëf erin vermijdt, want dan vindt de zuignap niet voldoende aansluiting. Al heeft de zuignap van deze dildo best wat speling op dat vlak. Flinke voegen tussen kleine (mozaïek)tegels zullen echter wel roet in het eten gooien.

Je kunt dit speeltje uiteraard gewoon met de hand gebruiken zonder dat je de zuignap actief gebruikt. Maar je kunt hem dus ook gehurkt berijden als je hem op de vloer bevestigt. Of op zijn hondjes als je hem tegen de wand of een deur vastmaakt. En probeer hem eens gehurkt of staand in de douche als je tegels en wanden er geschikt voor zijn.

Deze dildo is flexibeler dan de Pure Wand en de Ella die allebei wat harder zijn. Maar de Colours dildo's zijn wel nog lekker stevig zodat je ze fatsoenlijk kunt gebruiken voor penetratie. Ook als het er wat wilder aan toe gaat.

Verkrijgbaar in een klein maar fijn maatje van 12,5 centimeter lang en grotere maten van 20cm en zelfs 24cm. De grotere maten zijn echter ook snel een stuk dikker. Dus check de maten goed, zodat je niet schrikt als je de verpakking opent en je vagina of bips meteen op slot springt bij het idee alleen al.

Een andere valkuil bij veel dildo's is dat ze ontzettend hard kunnen meuren. Dat vieze chemische, rubberen geurtje. Ook dat is bij de NS Novelties Colours dildo's niet het geval. En dat is wel zo prettig.

NS Novelties Colours kopen

  1. Bol.com

Dildo kopen

De producten in de top 3 zijn kwalitatief uitstekend. Maar misschien heb jij wel compleet andere voorkeuren.

Kijk in dat geval eens naar de verschillende shops waar je een dildo kan kopen.