De beste buttplug is… (review)

Jouw anus bevat relatief veel zenuwuiteindes. Dat betekent dat het voor veel mensen een gevoelig plekje is. Kortom, een erogene zone die een flinke bijdrage kan leveren aan meer plezier tijdens seks of masturberen met een vibrator bijvoorbeeld.

Harstikke leuk dat de online seksshops honderden buttplugs in hun etalage hebben liggen, maar daar schiet je natuurlijk niks mee op.

Ik heb voor elk type buttplug de beste op een rij gezet die ik zelf zou kopen op basis van online reviews. Zo kun je makkelijker kiezen en hoef jij niet dagenlang te zoeken.

Je kunt voor jouw buttplug terecht bij:

  1. Bol.com (tip!)

Het allerbelangrijkste bij een veilig anaal speeltje

Net zoals alle seksspeeltjes moet een anaal speeltje gemaakt zijn van een materiaal dat veilig is voor het lichaam, zonder weekmakers. Medische siliconen, glas en mijn favoriet: staal. Allemaal prima.

Glazen buttplugs moeten wel altijd massief zijn. Nooit, nooit, nooit hol. En van het juiste type gehard glas.

Nog belangrijker is echter dat een goede, veilige buttplug en ander anaal speeltje voorzien is van een uiteinde met dat eerst iets smaller wordt en vervolgens eindigt in een wijde basis.

Je kringspier sluit zich om het smallere gedeelte zodat het speeltje op zijn plek blijft. En vervolgens zorgt de wijde basis ervoor dat het speeltje niet naar binnen kan schieten.

Elk jaar weer moeten mensen naar de eerste hulp omdat ze iets in hun reet hebben gestopt dat er niet voor gemaakt is. Vervolgens krijgen ze het er niet meer uit en schieten ze in paniek, waardoor het zelf helemaal niet meer lukt.

Zit je thuis in paniek met een afstandbediening in je bips? Blijf kalm. Leg een lege afvalzak op de grond of in de badkamer. Hou je vast aan iets stevigs dat niet kan bewegen of wegglijden. En hurk voorzichtig zo ver mogelijk naar beneden boven het plastic.

In deze houding wordt het uiteinde van je darmen vlak voor de anus beter “uitgelijnd”. Dit maakt poepen makkelijker. En het lanceren van een voorwerp dat in je reet vast zit vaak ook.

Lukt het op die manier niet? Ga dan naar de eerste hulp. Zeg eerlijk wat er aan de hand is en je wordt zo snel mogelijk geholpen. Als het een beetje mee zit kun je zonder operatie en met wat extra schaamrood op je kaken weer naar huis.

En daar kun je vervolgens een van de speeltjes op deze pagina bestellen die wel veilig zijn.

Goedkope buttplug set

Buttplug set

Misschien heb je al geprobeerd om speeltjes of andere voorwerpen (niet doen!) anaal in te brengen.

Bij een buttplug is het belangrijk dat je het breedste gedeelte van het speeltje aan kunt bij het inbrengen en bij het verwijderen van de plug. In de productspecificaties van erotiekshops staat dit vaak onder “maximale diameter”.

Dit is een vrij kort moment, maar geloof me. Als de plug te dik is, doet het echt pijn en beleef je er geen plezier aan. Hij moet er per slot van rekening ook nog eens uit.

Als je geen idee hebt van waar jouw grens ligt op dit moment, raad ik je aan een goedkoop setje buttplugs te bestellen om mee te experimenteren.

Dan verspil je geen geld aan de verkeerde maat voor de duurdere buttplug die je eigenlijk wilt hebben.

En uiteraard kun je het goedkope setje gewoon gebruiken en ermee oefenen. Je moet alleen niet te veel van de kwaliteit verwachten.

Vaak wordt het materiaal van een goedkope plug na een tijd poreus en dan kun je de plug niet meer gebruiken zonder een condoom eromheen.

Gebruik je vanaf dat moment één keer geen condoom tijdens je plugsessie, dan trekt jouw interne aroma in het poreuze speeltje en gaat het er ook niet meer uit. En dat is ronduit onprettig.

Alternatief om te passen: anale dildo of kralen

Anale dildo of kralen

Een andere optie is een anale ketting of buttplug met verdikkingen die steeds in omvang toenemen.

Zo kun je zien tot welke dikte je zonder al te veel pijn kan gaan. Vervolgens kun je een buttplug aanschaffen die je net kan hebben.

Beste stalen buttplug

Stalen buttplug

Yes! Staal. Naar mijn mening het beste materiaal voor een buttplug. Een buttplug gemaakt van chirurgisch staal kun je grondig schoonmaken na gebruik. Dit materiaal wordt ook gebruikt voor piercings van goede kwaliteit.

Eventuele geurtjes maken dan ook geen kans om er ooit aan te blijven hangen, zolang je de buttplug niet met grof geweld weet te beschadigen.

Is dat niet koud en hard? Koud is het maar even. Een stalen speeltje warmt al op in je handen. En anders is heel even onder warm water uit de kraan genoeg om het hele speeltje op te warmen.

Een stalen plug is dan ook erg geschikt om experimenteren met temperatuur, zowel koud als warm. Leg hem van tevoren eens in de koelkast of in warm water. Hou het wel veilig. Vermijd de vriezer en de waterkoker.

Je zult versteld staan van hoe warm de plug aanvoelt wanneer je hem weer verwijdert nadat je hem hebt gedragen. Blijkbaar is een lichaamstemperatuur van 37 graden erg heet. 🙂

Hard is een buttplug van staal natuurlijk wel, maar als je kiest voor een plug met een goed ontworpen pasvorm, heb je daar geen last van.

Een nadeel is dat je een flinke stalen buttplug (of ander stalen speeltje) niet nonchalant heel hard in de wasbak of op de tegelvloer moet laten stuiteren want dan moet je gaan klussen na het spelen.

Een stalen plug is vooral zwaar. En dat voel je als hij eenmaal op zijn plek zit. Daardoor ben je je veel meer bewust van een stalen buttplug tijdens het dragen dan een lichtere buttplug van een ander materiaal.

Vergeten dat je hem in hebt is er bijna niet bij. En dat maakt het extra spannend.

Diamond buttplug

Diamond buttplug

Een rage onder 18+ modellen online. De buttplug met een diamant erop.

Bling voor je bips!

Wanneer je deze plug inbrengt, zie je van buitenaf alleen een diamant.

Ondertussen in heel veel kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar, van rond tot een hartje.  De eerste uitvoeringen waren van staal waarbij de plug zelf erg klein was. Nu kun je ze ook in siliconen en in meerdere maten krijgen.

Een leuke en spannende verrassing om met je partner te delen op een speciale dag.

Glazen buttplug

Glazen buttplug

Glas? Ja, glas.

Gehard, dat wel. Klinkt misschien enger dan het is. Net als metaal is glas op de gewenste temperatuur te brengen door de plug even in koud of warm water te plaatsen.

En net als metaal is het een heel hygiënisch materiaal voor een buttplug. Heel goed schoon te maken na gebruik.

Een buttplug van glas kan erg mooi ogen omdat ze bijvoorbeeld verschillende kleuren glas kunnen vermengen in een “swirl”.

Eenmaal ingebracht biedt een heldere plug van glas een geile blik op de binnenkant van je uitgerekte kringspier die overgaat in een donkere tunnel.

Opblaasbare buttplug

Opblaasbare buttplug

Het idee alleen al geeft mij persoonlijk de rillingen. Ik ben veel te bang dat het ding uit elkaar knalt tijdens het gebruik.

Maar misschien ben jij niet zo'n angsthaas als ik.

Een opblaasbare plug heeft als voordeel dat het formaat bij het inbrengen beperkt/normaal is. En dat je daarna het deel van het speeltje dat in je rectum zit, groter kunt maken. Net zo groot als je zelf prettig vindt.

De hals van de plug, waar jouw kringspier zich omheen sluit, zal doorgaans niet in grootte veranderen. Je kunt met een opblaasbare plug dus niet echt je kringspier oprekken of trainen als dat je plan is.

Leuk om je slaaf mee te tergen tijdens bdsm sessies.

Beste fetish buttplug met staart

Fetish buttplug met staart

Als je echt het beest in jezelf naar buiten wil laten dan is het tijd voor een buttplug met staart.

Ga je voor een varken? Hond? Kat? Paard? Vos? Wolf? Of een schattig konijntje? Het kan allemaal. Voor elk beestje is er een geschikte buttplug met bijpassende staart.

Holle buttplug

Holle buttplug

Een holle plug wordt ook wel een tunnel of funnel buttplug genoemd. Je kunt hem gebruiken om je kringspier op te rekken en open te laten staan.

Veel mensen vinden het geil om een plug de hele dag door te dragen. Maar volgens Wikipedia moeten we ook elke dag 12 tot 25 scheten laten om natuurlijk darmgas af te voeren.

En als er dan een flinke buttplug in de weg zit die de boel goed afsluit, hoopt dat gas zich op in je darmen. Dat zorgt voor een erg onprettig gevoel. Een holle plug kan een oplossing zijn om toch stiekem een plug te dragen, zonder het ongemak van windjes die niet weg kunnen. Niet aan te raden als je de avond van tevoren pittig hebt gegeten.

Vergeleken met een normale, massieve plug kan een holle plug ook een nieuw, geil aanzicht zijn.

Verder is een tunnel plug ook een interessant speeltje voor mensen die houden van plasseks. Een erectie die hard genoeg is om te penetreren en een nood die hoog genoeg is om op dat moment ook nog eens te plassen is een zeldzame combinatie. Een funnel plug die de anus openhoudt, maakt dat een stuk makkelijker.

Uiteraard kun je op die manier ook als vrouw je partner die de holle plug draagt op die manier bedienen. Heb je het niet zo op plasseks maar wel op andere vloeistoffen? Dat kan ook. Hou het wel veilig voor jouw gezondheid en die van je partner.

Afhankelijk van de diameter van de tunnel in de plug kun je er ook andere speeltjes of een piemel bij pakken. Misschien vind je anale seks of andere anale arbeid onprettig of pijnlijk omdat je kringspier het te zwaar te verduren krijgt, zelfs met een ruime hoeveelheid glijmiddel.

Een holle plug houdt jouw anus open op een vaste afstand en biedt “bescherming” tegen het heen en weer bewegen van een vinger, penis, dildo, vibrator of ander speeltje dat veilig is voor anaal gebruik uit je collectie. Het is mogelijk dat je op die manier minder ongemak ervaart.

Genoeg manieren om te experimenteren met een holle plug in ieder geval. Leef je uit. Hou het veilig. Wat erin gaat komt er niet gegarandeerd op eigen kracht weer uit.

Je kunt voor jouw buttplug terecht bij:

  1. Bol.com (tip!)