De Womanizer: een review van de zuigende luchtdrukvibrators

Jinek, Spuiten en Slikken, Linda, Vriendin, Heleen van Royen en nu ook zangeres Lily Allen. Je ontkomt niet meer aan de Womanizer in allerlei programma's, podcasts, video's, boeken en tijdschriften.

De Womanizers zijn luxe “vibrators” die werken met luchtdruk in plaats van (of in combinatie met) vibraties. Deze clitorisstimulator wordt meestal ook gewoon een luchtdrukvibrator genoemd.

Verkrijgbaar bij:

  1. [acf field='shop-naam-bol'] (tip!)

Deze shops verpakken jouw bestelling in een discrete doos. Je kan ook kiezen voor bezorging bij een afhaalpunt in de buurt.

Welke Womanizer moet ik kiezen?

Ik zou met het actuele assortiment Womanizers voor een van deze modellen gaan:

De Womanizer Starlet 2

Het compacte instapmodel met vier standen en gebruiksduur van slechts een half uurtje na opladen. Wel helemaal waterdicht.

De Womanizer Starlet 2 is verkrijgbaar bij bol.com.

De Womanizer Liberty

De kleinste Womanizer met magnetisch deksel. Erg handig om mee te nemen of discreet en schoon op te bergen. Zes standen, waterdicht en 2 uur gebruiksduur na opladen. Met twee tuitjes zodat je de beste pasvorm kunt kiezen.

De Womanizer Liberty is verkrijgbaar bij bol.com.

De Womanizer DUO

Het orgasmekanon. Luchtdruk en vibraties. Clitoris en G-spot. 12 luchtdrukstanden, 10 vibratiestanden. Waterdicht. Twee tuitjes. Smart Silence modus waarbij hij alleen aan is als het tuitje contact heeft met je huid (kan uitgeschakeld worden).

De Womanizer DUO is verkrijgbaar bij bol.com.

Overzicht van alle Womanizers

De originele Womanizer was een revolutie op het vlak van seksspeeltjes in 2014. Dus hebben de eigenaren van het merk in de jaren erna meerdere modellen uitgescheten om zoveel mogelijk te verkopen.

De ene uitvoering bleek iets succesvoller dan de andere. Het is er in ieder geval niet makkelijker op geworden voor de consument.

Daarnaast verschilt het actuele aanbod steeds. Een vibrator die op de website van Womanizer wordt geadverteerd, is bij Nederlandse shops niet verkrijgbaar. En een model dat Womanizer zelf niet meer promoot, is nog volop te koop. Vooral de Pro40 stuitert vaker de markt in en weer eraf.

Hieronder een overzicht van de Womanizers die zijn uitgebracht sinds 2014.

De Womanizer Liberty by Lily Allen (2020)

Een limited edition uitvoering van de Womanizer Liberty in roze en oranje die is gelanceerd in samenwerking met zangeres Lily Allen. Zij is ook bestempeld tot Chief Liberation Officer voor de #imasturbate campagne van Womanizer.

Verwacht eind november 2020.

De Womanizer Premium (2018)

Zowel de naam als het prijskaartje zijn premium. Daar krijg je dan wel een Womanizer met 12 luchtdrukstanden voor terug. Verder heeft de Premium een gebruiksduur van 4 uur.

Door Smart Silence gaat deze Womanizer pas aan wanneer het tuitje op je clitoris zit. Als je tijdens het masturberen even moet repositioneren of ongepland het contact met jezelf verliest, gaat de Premium meteen uit zichzelf uit. Is er weer contact met je huid, dan gaat hij weer aan. Je kunt deze functionaliteit ook deactiveren als je het niks vindt.

Verder heeft de Premium ook een Autopilot modus. Als je deze aan zet dan hoef je zelf niet meer met de verschillende standen van de Premium te spelen, maar neemt hij je mee op reis tussen afwisselende voorgeprogrammeerde luchtdrukniveaus. Maar dan moet je ook maar net van het tempo en de intensiteit van dat ene programma houden. Leuk, maar niet zo boeiend voor de meeste mensen.

De Premium is waterdicht, dus ook geschikt voor onder de douche en in bad. Ik vind het zelf vooral altijd heel fijn voor het grondig schoonmaken van seksspeeltjes onder de kraan.

De Womanizer DUO (2019)

Als je echt heel veel geld gaat uitgeven voor een Womanizer dan zou ik voor de DUO gaan (in plaats van de Womanizer Premium).

Hij lijkt heel erg op de oudere Womanizer Inside Out. Het penisvormige deel heeft echter een dikkere kop en betere vorm. Daarnaast is de DUO iets sterker.

De DUO biedt luchtdrukstimulatie (12 standen) en vibraties (10 standen).

De DUO heeft twee verschillende tuitjes, dus je kunt proberen welke beter bij jouw anatomie past.

Daarnaast heeft de DUO als een van de weinige Womanizers een penisvormige uitstulping die hem geschikt maakt voor penetratie en om je G-spot mee te stimuleren. De motoren voor luchtdrukstimulatie en voor vibraties kun je apart van elkaar naar wens instellen.

Ook de DUO heeft Smart Silence. Dus hij werkt alleen wanneer het tuitje in contact is met de huid rond je clitoris. Na opladen gaat de DUO ongeveer 2 uur mee. En hij is net als de Premium ook helemaal waterdicht.

Als je budget geen probleem is en je een keer goed van de wereld wilt raken dan is de Womanizer DUO de juiste keuze.

De Womanizer Starlet 2 (2019)

De Starlet 2 is het huidige instapmodel van de Womanizer wanneer je een officiële Womanizer wilt en de schade voor je portemonnee nog een beetje wilt beperken.

Het is een compacte Womanizer met vier standen. Hij is volledig waterdicht. Verwacht niet veel van de gebruiksduur. Langer dan een half uurtje gaat hij niet mee. Na elk gebruik aan de lader dus.

De Womanizer Liberty (2018)

Voor iets meer geld heb je de Liberty in huis. Een Womanizer met zes standen en een “deksel”. Zo word je Womanizer minder snel vies wanneer je hem niet gebruikt en is hij ook geschikter om buitenshuis mee te nemen in je tas of bagage. Het is de kleinste Womanizer die je kunt kopen op dit moment.

Volledig waterdicht met een gebruiksduur van twee uur na het opladen. Net als de DUO krijg je bij de Liberty twee verschillende tuutjes zodat je kunt kiezen welke afmeting beter aansluit op jouw clitoris.

De Womanizer Inside Out (2018)

De Womanizer Starlet (2018)

De Womanizer Classic (2018)

Je zou denken dat dit de eerste Womanizer was op basis van de naam, maar dat was de Womanizer W100 (zie hieronder).

De Classic heeft een slanke vorm, acht verschillende standen, is waterdicht en gaat zo'n 4 uur mee na het opladen.

De Womanizer +Size (2017)

De +Size heeft juist een langere behuizing zodat je hem makkelijker op zijn plek kunt houden en beter kunt ontspannen tijdens het masturberen.

Daarnaast heeft deze uitvoering 12 verschillende sterktes en gaat ook dit model 4 uur mee nadat je hem opgeladen hebt. De +Size is net als de Pro40 waterdicht.

De Womanizer 2Go (2017)

Een wat kleinere uitvoering van Womanizer seksspeeltje in de vorm van een wel heel erg grote lippenstift vibrator.

Handig is de dop die ervoor zorgt dat het siliconen kapje niet vies wordt of beschadigd raakt. Het kapje zelf heeft een nieuwe vorm die beter lijkt te zijn dan de oude kapjes.

Qua functies en bediening is deze Womanizer echter veel en veel slechter dan andere modellen. Ik zou hem echt overslaan.

De Womanizer Pro40 (2016)

Deze versie heeft 6 verschillende sterktes en het eerste standje is van een wat zachter kaliber. De Pro40 was de eerste waterdichte Womanizer en gaat na opladen 2 uur mee. Vroeger was het een betaalbaar instapmodel maar tegenwoordig is deze uitvoering best prijzig.

Soms is hij wel te koop. Soms niet. Wie zal het zeggen. Womanizer maakt hun productaanbod echt veel te inconsistent en te moeilijk.

De Womanizer Pro / W500 (2015)

Een compactere behuizing met 8 verschillende sterktes. Na opladen gaat hij 4 uur mee. Misschien ietsje fijner om mee te nemen op reis.

De Womanizer W100 (2014)

De originele Womanizer met 5 verschillende sterktes. Zelfs de laagste instelling wordt vaak al als erg intens ervaren. Een batterijduur van 4 uur.

Hij had een ontzettend kitsch uiterlijk dat bovendien niet lekker schoon te houden was door alle randjes en gleufjes vanwege alle bling.

Er waren ook limited editions van de Womanizer W100, zoals de Womanizer Tattoo Edition.

Hoe werkt de Womanizer luchtdrukvibrator?

De Womanizer is een seksspeeltje dat vooral bedoeld is om je clitoris mee te stimuleren. Dit gebeurt met behulp van luchtdruk. Een clitoris stimulator is dan ook eigenlijk een beter woord voor deze toy.

In de Womanizer zit een membraan. Een beetje zoals in je oor een trommelvlies zit. Dit membraan beweegt vrij snel heen en weer. Hierdoor verplaatst de lucht in het kanaal van de Womanizer zich.

Dit gebeurt heel zachtjes. Als je de Womanizer bijvoorbeeld voor je gezicht houdt dan voel je geen luchtstroom of iets dergelijks.

De Womanizer is hierdoor ook een relatief stil speeltje als je hem correct gebruikt omdat in de Womanizer geen harde onderdelen hoeven te trillen zoals bij een normale vibrator. Sommige Womanizers kunnen naast de luchtdrukstimulatie ook vibraties produceren. Die maken dan weer iets meer lawaai tijdens het gebruik.

De Womanizer en andere luchtdrukvibrators zijn niet geschikt voor ongeduldige dames. Het is een heel ander gevoel dan een normale vibrator. Dat kan best een tijdje wennen en oefenen zijn voordat je er echt mee kan klaarkomen. Maar dan is hij ook beslist lekker anders.

Een clitorisorgasme met behulp van luchtdruk is een vrij uniek gevoel als je het nog nooit hebt meegemaakt.

Voordelen van de Womanizer vibrator

Ontdek waarom zoveel vrouwen enthousiast zijn over deze clit vibrator die zuigt.

Relatief stil seksspeeltje

Een luchtdrukvibrator maakt wel wat lawaai wanneer je hem aan zet. Maar als je het tuitje goed over je clitoris plaatst dan zal hij ineens een stuk stiller zijn tijdens het gebruik.

Zitten er nadelen aan de Womanizer?

Wil je de Womanizer kopen? Naast de voordelen zijn er een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden.

Lastig schoonmaken

Hoewel deze vibrator gemakkelijk te gebruiken is, is hij wat minder makkelijk schoon te maken. Je moet onder andere met een wattenstaafje het apparaat schoon houden en dat kost wat tijd.

Het is geen onoverkoombaar probleem, maar wel iets om rekening mee te houden bij deze toy.

Alleen voor je clitoris

Dit speeltje is puur voor je clitoris gemaakt. Je kunt het ook op je tepels toepassen, maar de beste werking is echt bij je vagina. Dit betekent ook dat je het niet inwendig kunt gebruiken.

Als je iets zoekt waarmee je kunt penetreren, dan is deze vibrator niet geschikt. Zoek je echter een nieuwe ervaring voor uitwendig gebruik, dan zit je helemaal goed.

Ervaringen van andere vrouwen

De Womanizer is de favoriete vibrator van Heleen van Royen. Zij noemt het in haar “sexdagboek” uit 2019 een clitzuiger.

Ook zangeres Lily Allen is fan. In haar memoires “My thoughts exactly” uit 2018 schrijft ze dat ze ook haar seksspeeltjes meeneemt op tournee. Als ze er maar één mocht kiezen dan zou het haar Womanizer zijn.

In 2020 is Lily Allen de Chief Liberation Officer geworden voor Womanizer en werkt ze voor hun #imasturbate campagne. Ze heeft ook haar eigen Womanizer gekregen: de Liberty by Lily Allen.

Hieronder nog een paar ervaringen van andere vrouwen die een goede indruk geven van de Womanizer vibrator.

Hannah

Mijn Womanizer toy heeft echt een hele foute uitvoering en dat vind ik erg leuk. Ik hou wel van het overdreven diva gevoel. De sensatie van dit speeltje is echt mind blowing. Ik wist niet wat ik voelde. De verpakking is ook nog eens super handig en goed uitgevoerd. Het enige minpuntje was dat het even duurde voordat ik doorhad hoe ik het moest gebruiken. Daarna was het echter alleen maar geweldig.

Charlotte

Ik snap nog steeds niet hoe deze Womanizer sextoy werkt, maar werken doet het zeker. Ik vind het uiterlijk echt heel lelijk, maar dat neem ik op de koop toe want het is oprecht een hele andere ervaring dan andere vibrators. Ik ben nog niet hoger gekomen dan stand drie en voor mij hoeft dat ook niet. Wel jammer dat ik het niet tot zijn volst kan benutten.

Daniëlle

Het klinkt misschien wat raar, maar met deze clitoris vibrator die zuigt voelt het net alsof een engeltje aan je clitoris zuigt. Een heerlijk gevoel. Na gebruik duurt het wel even voordat ik het helemaal schoongemaakt heb, maar dat heb ik er wel voor over. Ik vind het fijn dat ik het Womanizer seksspeeltje in een goede verpakking kreeg thuisgestuurd en dat alle accessoires die je nodig hebt van goede kwaliteit zijn en goed meegeleverd worden. Het is wat duur, maar het is het zeker waard.

Womanizer kopen

Je kan de Womanizer bestellen in meerdere uitvoeringen en kleuren bij:

  1. [acf field='shop-naam-bol'] (tip!)

Deze shops verpakken jouw bestelling in een discrete doos. Je kan ook kiezen voor bezorging bij een afhaalpunt in de buurt.

Een goedkoper alternatief voor de Womanizer?

Ondertussen zijn meerdere “zuigende vibrators” op de markt die werken op basis van luchtdruk. Helaas zijn de meesten een slap aftreksel, waar we ook sommige modellen van Womanizer zelf onder moeten scharen.

De Satisfyer Pro Plus was de eerste clit vibrator onder de seksspeeltjes die zowel luchtdrukstimulatie als vibraties biedt. En dat doet hij heel succesvol. Bij andere toys is het laagste luchtdrukstandje al vaak veel te heftig, maar de Satisfyer Pro Plus begint op een heel rustig niveau dat je naar wens kunt opvoeren.

De Satisfyer Pro Plus is een mooi alternatief voor de Womanizer die zowel luchtdrukstimulatie als vibraties biedt. En het mooiste is misschien nog wel de prijs van de Satisfyer Pro Plus versus de Womanizer.

Verkrijgbaar bij bol.com...