De Hitachi Magic Wand Original: legendarisch of miskoop?

Al tientallen jaren een fenomeen in Amerika. En ook hier beroemd… of berucht? De ‘staafmixer' met topprestaties. Alleen is de kop tegenwoordig helemaal van plastic. En je krijgt er geen fabrieksgarantie op. Ontdek waarom in dit artikel.

Let op

Je krijgt geen fabrieksgarantie op De Magic Wand Original / Hitachi Magic Wand (grijze import). De kern van de kop is tegenwoordig van plastic. Hierdoor zijn de trillingen minder diep en intens.

Kies daarom voor de Europe Magic Wand: een beter product met metalen kern in de kop, meerdere snelheden en twee jaar fabrieksgarantie.

De Europe Magic Wand is verkrijgbaar bij:

  1. [acf field='shop-naam-bol'] (tip!)

Deze shops verpakken jouw bestelling in een discrete doos. Je kan ook kiezen voor bezorging bij een afhaalpunt in de buurt.

Je kent hem vast wel, 's werelds bekendste massage apparaat alias vibrator. De Hitachi Magic Wand die is hernoemd naar de Magic Wand Original draait al ruim 45 jaar mee en is nog steeds een favoriet onder de vrouwen.

En geef ze eens ongelijk. De Hitachi Magic Wand Massager is van oorsprong bedoeld voor de pijnlijke spieren in de nek en schouders, maar de leukste bijkomstigheid is dat het veel plezier biedt van onderen.

Deze rot in het vak weet iedere vrouw tot een hoogtepunt te brengen, wat natuurlijk de bedoeling is van iedere sex toy. Dit Japanse speeltje zal je zeker niet teleurstellen met zijn prestaties

Voordelen van de Magic Wand Vibrator

Dat deze sex toy al bijna 50 jaar te koop is en nog steeds grote populariteit kent heeft natuurlijk zo zijn redenen. Om te beginnen is het eigenlijk een massage apparaat, ontwikkeld voor de schouder en nekpartij.

Maar al snel kwam daar verandering in, toen bleek dat de Hitachi ook aan de onderkant voor verlichting kon zorgen. De sterke trillingen zijn een groot pluspunt, waardoor menig vrouw tot een orgasme kan komen. Verstelbaar in twee standen, waardoor er kan worden afgewisseld.

Top prestatie

De Magic Wand is voor iedere vrouw een waar genot. Zelfs voor degene die het moeilijk vinden tot een hoogtepunt te komen is dit speeltje een succes. Ook te lezen in diverse reviews, is het plezier wat vrouwen beleven aan dit heerlijke speeltje. In slechts enkele minuten volgen de orgasmes elkaar op, dat wil jij toch zeker ook meemaken?

Uitstekende reputatie

Een derde, tevens groot, voordeel, is dat het speeltje al zo lang op de markt is. Dit lijdt er toe dat alle kinderziektes verdwenen zijn, het product door en door is getest en hierdoor een uitstekende reputatie heeft neergezet over de gehele wereld.

Altijd werkzaam

Doordat het speeltje werkt op elektriciteit heb je nooit meer het probleem dat de batterijen op zijn of de accu leeg is op het moment supreme. Het snoer is lang genoeg, waardoor je geen hinder ervaart tijdens het spelen.

Zitten er nadelen aan de Magic Wand Vibrator?

Natuurlijk zijn er ook wat minpuntjes. Geen enkele vibrator is geweldig, want er is altijd wel wat op of aan te merken. Zo ook bij de Hitachi zijn er wat nadelen te noemen, welke verder geen roet in het eten gooien.

Geen garantie

Buiten de VS en Canada wordt deze vibrator officieel niet verkocht. Waar dat wel het geval is, is er sprake van grijze import. De maker van de Magic Wand geeft geen fabrieksgarantie wanneer de magic wand buiten de VS of Canada wordt gebruikt. En ook niet als er sprake is van gebruik in combinatie met onofficiële accessoires zoals de multispeed controller en een omvormer voor bijvoorbeeld het Nederlandse stopcontact en stroomnet.

Lawaai

Het wordt ook genoemd in diverse reviews, de Magic Wand produceert aardig wat geluid. De ene vrouw kan dit als storend ervaren, de andere vindt het juist opwindend. Het kan dus als nadeel worden gezien, maar denk maar zo; al bijna 50 jaar trilt dit speeltje er op los dus dat is het geluid zeker waard.

Te harde trilstand

Wat de ene vrouw overheerlijk vindt, om lekker harde trillingen te voelen op de clitoris, vindt de andere vrouw misschien te heftig. Het kan dus zijn dat de twee standen op de Hitachi wat ruw zijn, waardoor direct contact op de huid als pijnlijk of gevoelig kan worden ervaren. Meerdere standen zodat iedereen aan zijn trekken komt had een oplossing kunnen zijn.

Groot formaat

Waar je als vrouw denkt aan een ‘groot formaat’ zal je misschien niet snel nee zeggen, maar in het geval van de Magic Wand is dit speeltje misschien wat aan de grote kant. Ook het uiterlijk is niet erg opwindend, waardoor het wat minder gemakkelijk in de hand ligt. Maar dit doet voor velen onder als je het opzet tegen de vele voordelen.

Met snoer of zonder snoer

Wat eerder al als voordeel werd omschreven kan voor andere vrouwen als nadelig worden gezien. Het snoer aan de vibrator kan er voor zorgen dat je beperkt wordt in de bewegingsvrijheid, maar met een beetje creativiteit kan dit goed komen. Vooral wanneer je gewend bent te spelen met draadloze speeltjes is het in het begin misschien wat wennen.

De ervaringen van vrouwen die hem gekocht hebben

Op het internet circuleren natuurlijk altijd ervaringen van vrouwen. In het geval van de Magic Wand Vibrator is het lastig een compleet negatieve review te vinden, iedereen is laaiend enthousiast.

Zoals te lezen in onderstaande review betreft de hoge en lage snelheden.
‘Het is meer dan een massage apparaat; het is een geweldig sex speeltje. De lagere snelheid is nog steeds zeer intens als je het vergelijkt met je gebruikelijke vibrator, maar het werkt perfect. De hogere snelheid geeft dat beetje extra, wat je tot je hoogtepunt zal leiden. De zachte, flexibele kop zorgt er voor dat geen enkel plekje vergeten wordt.'

Deze vrouw is er sterk van overtuigd dat de Magic Wand perfect voor haar is én haar partner.
‘Na een tijdje uittesten ben ik er uit, ik hou van dit ding! Het helpt je gegarandeerd bij het uitschreeuwen van de oh's en ah's. Of je nu alleen bent of met je partner, dit kan niet fout gaan. Ik hou er van!'

De Hitachi Magic Wand kopen

Omdat deze vibrator officieel niet buiten de VS en Canada wordt verkocht, zijn er niet veel shops die hem verkopen. Daarnaast krijg je maar zes maanden garantie op de Hitachi.

Dat is de reden waarom ik je aanraad om naar de Europe Magic Wand te kijken.

De Europe Magic Wand is verkrijgbaar bij:

  1. [acf field='shop-naam-bol'] (tip!)

Deze shops verpakken jouw bestelling in een discrete doos. Je kan ook kiezen voor bezorging bij een afhaalpunt in de buurt.

Het is naar mijn mening een veel beter product en je krijgt er twee jaar fabrieksgarantie op. En dat is met dit soort kostbare vibrators geen overbodige luxe.

Alternatieve vibrators

Zoals bijna iedere vibrator heeft ook de Hitachi Magic Wand een aantal soortgelijke varianten op de markt.

Europe Magic Wand

De bekenste, ook qua naam, is de Europe Magic Wand. Hij wordt gepresenteerd als de betere, snellere en handigere variant van de Hitachi.

Met een langer snoer en meer standen dan de Hitachi, zal ook dit speeltje tot veel plezier leiden. Bovendien kun je je aan deze vibrator met twee jaar fabrieksgarantie echt geen buil vallen.

Fairy Turbo wand vibrator

Ook de Fairy Turbo wil nog steeds een poging doen de Hitachi van zijn troon te stoten. Hij doet goed zijn best, mede door het snoerloze ontwerp en diverse formaten is het een goede kanshebber.

Hij ligt goed in de hand en is traploos instelbaar, wat fijn is voor iedere vrouw.

Toen de Hitachi Magic Wand in 1968 op de Amerikaanse markt verscheen als massage apparaat voor zere spieren en gewrichten, werden de ‘magische' eigenschappen van dit unieke apparaat al snel berucht.

In de jaren na WO II kwam de zelfstandigheid en ook de seksualiteit van vrouwen tot volle bloei. Het was hoog tijd dat vrouwen ook op seksueel gebied aan hun trekken gingen komen. De Magic Wand was in deze tijd uniek vanwege de zeer sterke trillingen en een relatief handzaam formaat. En nadat Betty Dodson de Hitachi in haar boek en workshops aanprees, schoten de verkopen omhoog.

We zeggen relatief handzaam, want de Magic Wand massager is natuurlijk ook vandaag de dag nog altijd een erg forse vibrator. Maar je krijgt voor de afmetingen van de Hitachi ook echt prestaties van formaat terug.

Het duurde dan ook niet lang voordat vrouwen elkaar uitgebreid vertelden over het alternatieve gebruik van dit apparaat dat tegenwoordig gewoon bekend staat als vibrator.

Van Hitachi Magic Wand naar Magic Wand Original

Het Japanse bedrijf Hitachi produceert diverse producten zoals graafmachines, tv's en elektrisch gereedschap. En hun iconische vibrator heeft ze natuurlijk tientallen jaren ongelofelijk veel inkomsten opgeleverd.

In 2013 heeft Hitachi besloten om hun vibrator te rebranden naar de Magic Wand Original.

Aan de ene kant jammer, omdat het toch weer het signaal af geeft dat een vibrator nog altijd als ‘vies' wordt beschouwd. Aan de andere kant was de vibrator een beetje een vreemde eend in de bijt vergeleken met de rest van het productaanbod van Hitachi.

Het is ze vergeven, want het product is per slot van rekening nog steeds verkrijgbaar. 🙂

De beste vibrator?

De Hitachi Magic Wand heeft zowel als massage apparaat en als vibrator zijn sporen ruimschoots verdiend. Zelfs vrouwen die via andere wegen niet of slechts zeer moeilijk kunnen klaarkomen kunnen met de Hitachi vaak wél een orgasme krijgen omdat de trillingen zo sterk zijn. In veel gevallen ook wanneer er sprake is van ernstige psychische oorzaken voor het niet kunnen klaarkomen, wat vaak het geval is.

Als je liever een slipje of broek aanhoudt tijdens het masturberen, kun je de Magic Wand gewoon over je kleren heen gebruiken. Hij is er sterk genoeg voor.

Jarenlang had Hitachi een monopolie op de krachtigste vibrator met deze massager. Het is niet bepaald een handzaam ding, maar de resultaten zijn uitstekend. In de negentiger jaren en aan het begin van deze eeuw kwamen er concurrenten op de markt die de Magic Wand van zijn troon probeerden te stoten.

De Europe Magic Wand en de Doxy Massager zijn bijvoorbeeld twee populaire vibrators in dezelfde klasse. Is het ze gelukt? Wij weten het niet. Ontelbaar veel vrouwen zweren nog altijd bij hun Hitachi. Iedere vibrator heeft zijn voor en nadelen. Sla er een aantal reviews op na en bepaal zelf wat jij het belangrijkste vindt voor jouw nieuwe vibrator.

Het grootste voordeel van de Magic Wand is dat hij al tientallen jaren op de markt is. Alle kinderziektes zijn er ondertussen wel uit en het product is door en door getest door vrouwen over de hele wereld. Zo'n uitstekende reputatie krijg je natuurlijk niet voor niets.

Pas op met namaak!

De Hitachi Magic Wand is al dertig jaar een begrip en wordt ook vrijwel net zo lang al nagemaakt.

Let goed op wat je koopt. Een prul van €40,- die “magic wand” in zijn naam heeft is niet de echte. Ook al doet de webwinkel alsof dat wel zo is.

“Magic Wand” is ondertussen ook een soortnaam geworden voor vibrators uit de categorie wand vibrator, staafvibrator of massager. Net zoals “Pampers” een soortnaam is voor luiers.

De Magic Wand Original wordt ontworpen en gecontroleerd op kwaliteit door het Japanse Hitachi. Net als vrijwel alle andere vibrators en consumentenelektronica, wordt de Magic Wand geproduceerd in China.

De Magic Wand van Hitachi is de meest nagemaakte vibrator ter wereld. En dat is natuurlijk niet voor niets. De Hitachi is sinds 1968 jaar in en jaar uit een van de meest populaire vibrators op de markt.

Jammer genoeg voldoen alle neppers niet aan dezelfde kwaliteitseisen als de Hitachi. Veel vrouwen zijn dan ook erg beteuterd wanneer hun ‘Hitachi' ermee ophoudt, terwijl ze eigenlijk een namaakproduct hebben gekocht.

Het probleem wordt nog hardnekkiger omdat de namaakvibrators nauwelijks van de echte te onderscheiden zijn. Zowel van de buitenkant als qua verpakking. Zelfs de groothandel, de winkels en de webshops worden regelmatig om de tuin geleid door de namaakproducten.

Je kunt het verschil tussen het origineel en de nepper herkennen aan de volgende punten:

• de tekst op de vibrator
• het UL-keurmerk
• het blauwe plaatje op de vibrator
• de verkoopprijs
• de uitvoering en het uiterlijk
• het gewicht
• de samenstelling
• de bedieningsknop
• de stekker
• de kleuren
• het serienummer op de voet
• de metalen ring
• de ribbels op de nek
• het materiaal van de kop

Staat er ‘Hitachi' op de echte Magic Wand?

Nee, niet meer. In 2013 werd tijdens de International Lingerie Show in Last Vegas door Hitachi aangekondigd dat hun klassieke Hitachi Magic Wand met ingang van juni dat jaar door het leven zou gaan als de Magic Wand Original.

Het gevolg hiervan is dat je het merk en het woordje Hitachi niet meer zult vinden op de vibrator of op de verpakking. De officiële huidige naam luidt dan ook de Magic Wand Original en wordt geleverd door het bedrijf Vibratex.

De echte heeft een UL-keurmerk

UL staat voor Underwriters Laboratories en is een internationaal bedrijf dat advies geeft op het gebied van productveiligheid. Ze keuren ook producten en delen certificeringen uit.

Dit keurmerk kun je bij een originele Magic Wand dus op het product zelf, op de verpakking of in de bijgeleverde producthandleiding terug vinden. Het kan ook in de vorm van het alternatieve ETL-keurmerk zijn dat je terugvindt op de vibrator of verpakking.

Is dat nou zo belangrijk? Euh, ja. Een product dat niet is getest en gekeurd kan bijvoorbeeld in de fik vliegen omdat de onderdelen van slechte kwaliteit zijn. En vaak houden de namaak magic wands er al snel mee op. Het motortje geeft binnen 1 of 2 weken al de geest.

Let op: een product met een CE-keurmerk is een namaakproduct. CE is een label voor de Europese markt waar de echte Hitachi officieel niet verkrijgbaar is. De echte zal dus ook nooit een CE-vermelding hebben op de vibrator of de verpakking.

De echte heeft een rechthoekig blauw plaatje

Een namaakproduct wijkt altijd op kleine manieren af van een origineel product om rechtzaken te voorkomen. In het geval van deze vibrator zie je dat alle neppers een blauw plaatje rond de bedieningsknop hebben met ronde hoeken. Het origineel heeft een blauw plaatje op deze plek met rechte hoeken.

Dus onthoud:

De originele heeft een rechthoekig plaatje rond de bedieningsknop.
De nepper heeft een plaatje met ronde hoeken rond de bedieningsknop.

De echte kost een paar centen

De Hitachi is officieel alleen in Noord-Amerika verkrijgbaar. En daar geldt een vaste verkoopadviesprijs waar verkopers niet onder mogen gaan zitten.

Daarnaast betalen Nederlandse verkopers waarschijnlijk een relatief hoge inkoopprijs, omdat de partij waar ze de Hitachi inkopen hier eigenlijk niet aan mag meewerken. En vervolgens moeten er nog eens verzendkosten, importbelastingen en de Nederlandse BTW bovenop.

Dit betekent dat je een losse Hitachi Magic Wand massager met een omvormer voor het Nederlandse stroomnet, zonder overige acccessoires, niet voor veel minder dan € 99,95 zult vinden. Als de prijs (veel) lager is, heb je waarschijnlijk te maken met een namaakproduct.

De echte heeft verschillende uitvoeringen

De Hitachi Magic Wand HV-250R was jarenlang de topper op vibratorgebied. Deze vibrator heeft een rechthoekig blauw plaatje rond de bedieningsknop. De bediening bestaat uit een schakelaar met een een wit en een rood puntje. Het blauwe plaatje bevat een horizontale zilveren lijn met boven de woorden ‘Magic Wand' en beneden het woord ‘Hitachi'.

De Magic Wand Original HV-260 heeft hett stokje per juni 2013 overgenomen. De HV-260 heeft nog altijd het vertrouwde rechthoekige plaatje rond de schakelaar. De schakelaar heeft in het midden een ‘uit' cirkeltje met erboven ‘II' en eronder ‘I' om de verschillende standen aan te geven. Op het blauwe plaatje staat boven de zilveren lijn nog altijd ‘Magic Wand' en onder de lijn staat nu ‘Original'.

De HV-250R wordt niet meer geproduceerd. Maar het kan natuurlijk wel voorkomen dat je nog een HV-250R geleverd krijgt omdat hij nog op voorraad is bij groothandels en winkels. En daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, want je krijgt dan de oude vertrouwde Hitachi waar ontelbaar veel vrouwen de afgelopen vijftig jaar plezier aan hebben beleefd.

En tot 2004 werd ook een officiële massager geproduceerd met twee trillende koppen (de HVT-350).

De echte is relatief zwaar

De namaakvibrators zijn vaak veel lichter dan het origineel. Een geteste nep-Hitachi (met ronde hoekjes bij het blauwe plaatje!) weegt bijvoorbeeld 425 gram, minder dan een halve kilo.

De originele Hitachi Magic Wand weegt ongeveer 595 gram. Nu denk je misschien: big deal! Maar dit geeft duidelijk aan dat er bij de originele wand heel andere dingen onder de motorkap zitten dan bij de namaakproducten.

De Magic Wand Original weegt ongeveer 581 gram. Iets lichter dan zijn voorganger, maar nog steeds flink wat zwaarder dan de neppers. Het iets lichtere gewicht komt omdat de kop niet meer van metaal wordt gemaakt maar van een ontzettend sterk kunststofcomposiet.

De echte bestaat uit één geheel

Kijk, als je hard genoeg met je Hitachi op tafel gaat slaan tot de kop eraf vliegt dan gaat hij natuurlijk wel uit elkaar. Maar ik ga er van uit dat je dat niet doet. 🙂

De namaakvibrators moeten vaak nog in elkaar worden gezet voordat je ze gaat gebruiken. De kop is vaak van een ander materiaal gemaakt en moet aan de vibrator worden bevestigd en kan er ook weer eenvoudig worden afgehaald.

Een originele Magic Wand bestaat uit één geheel en is niet zonder brute kracht uit elkaar te krijgen.

De echte heeft een schakelaar

Een originele wand heeft een schakelaar met in totaal drie standen: uit (midden), laag (onder) en hoog (boven). Regelmatig duiken neppers op die in plaats van de schakelaar een schuifknop gebruiken.

De echte heeft een Amerikaanse stekker

Eigenlijk is de Hitachi Magic Wand alleen bestemd voor de Noord-Amerikaanse markt. En hij wordt dus ook uitsluitend gemaakt met een Amerikaanse stekker. En hij is gemaakt voor het Amerikaanse lichtnet dat gebruik maakt van 120V in plaats van 220V.

De winkels die de Hitachi importeren naar Nederland, zullen er altijd een omvormer bij doen zodat de Hitachi werkt op jouw Nederlandse of Belgische stopcontact. En die omvormer heeft ook een stekker die geschikt is voor het Europese lichtnet.

De echte is wit met lichtblauw

De namaakproducten gebruiken vaak een iets donkerdere kleur blauw en dan met name voor de hals van de vibrator. Het origineel maakt zowel voor het blauwe plaatje rond de schakelaar als de hals van de Hitachi gebruik van een kleur die heel duidelijk lichtblauw is.

Als we heel ver terug gaan naar de vorige eeuw, kon je de Magic Wand in meerdere kleuren krijgen, maar dat is al lang niet meer het geval.

De echte heeft een serienummer in reliëf

Helemaal aan de onderkant – in principe op de schuine bodem – van de echte Hitachi Magic Wand is een serienummer gedrukt in reliëf.

Doorgaans zit aan de ene kant van de bodem de sticker met gegevens over het model vibrator en aan de andere kant van de bodem staat het nummer.

De echte heeft een metalen ring bovenaan de body

Bij de originele Hitachi is de metalen ring bovenaan de body van de vibrator ook daadwerkelijk van een dun metaal gemaakt.

De namaakproducten hebben een plastic ring met een coating of verflaag die zorgt voor een metalen uiterlijk.

Metaal voelt doorgaans kouder aan dan plastic, maar omdat het om een dunne ring en een klein oppervlak gaat, kan het lastig zijn om dit verschil te voelen.

Uiteraard kun je de ring er af slopen, maar dat zou ik alleen maar doen als de vibrator zelf al stuk is en je aanspraak probeert te maken op de garantie van Hitachi.

De echte heeft dunne ribbels

De hals van de echte Hitachi is iets langer dan de meeste namaakproducten en de ribbels op de hals zijn dunner en fijner vormgegeven.

Helaas is dit een verschil dat je vaak alleen ziet als je een namaakvibrator en de echte Magic Wand naast elkaar houdt of ziet.

De echte heeft een harde kop

De originele Magic Wand heeft een kop van stevig vinyl: een harde kunststofsoort. Dat betekent niet dat je de kop, zeker aan de onderkant, niet kunt buigen. Maar het materiaal zelf is een stevig en hard materiaal.

Namaak Hitachi's hebben vaak een kop van siliconen of een ander, zachter materiaal dan vinyl.

Er is geen reden om per ongeluk te kiezen voor namaak!

Dit zijn alle onderscheidende punten die ik voor je heb kunnen vinden tussen de originele Hitachi Magic Wand/Magic Wand Original en de talloze namaakproducten die op de markt zijn.

De Magic Wand Original bestellen

Je snapt dat ik je aanraad om naar de Europe Magic Wand te kijken.

De Europe Magic Wand is verkrijgbaar bij:

  1. Bol.com (tip!)
  2. Willie.nl

Het is naar mijn mening een veel beter product en je krijgt er twee jaar fabrieksgarantie op. En dat is met dit soort kostbare vibrators geen overbodige luxe.