Magic Wand (Hitachi) Garantie

Oei, je Hitachi Magic Wand of Magic Wand Original is stuk. Wat nu?

Je moet uiteraard altijd goed je aankoopbewijs bewaren. Dat kan een kassabon zijn bij een fysieke winkel, of een e-mail met de bevestiging van je bestelling en betaling van een webwinkel.

Vervolgens is de eerste stap contact opnemen met de winkel waar je de Magic Wand hebt gekocht. Zij kunnen je helpen om jouw Magic Wand te vervangen of te laten repareren als deze onder de garantietermijn valt.

Uiteraard kunnen deze shops je alleen maar helpen met een garantieverzoek als je de Magic Wand ook daadwerkelijk bij hen hebt gekocht.

Heb je de vibrator ergens anders gekocht, klop dan aan bij jouw respectievelijke verkoper. Wij raden het aanschaffen van een Magic Wand in het buitenland of bij een buitenlandse verkoper eigenlijk af. Want garantieverzoeken zijn moeilijk af te handelen en je kunt geen aanspraak maken op de Nederlandse wetgeving rond garantie op producten.

Garantie

Ik heb contact opgenomen met deze shops om na te vragen welke garantie zij bieden op de Magic Wand. Ze geven allebei zes maanden garantie op de Hitachi Magic Wand. Deze garantie vervalt als een van de volgende punten van toepassing is:

• Schade als gevolg van ondeugdelijk gebruik.
• Vocht- of waterschade.
• Val of stootschade.
• Schade door verkeerde voltage (gebruik altijd de meegeleverde omvormer!)
• Schade door gebruik van glijmiddel / vloeistof die het product aantast.

De Nederlandse wet

Is erg vaag. Je hebt hier in Nederland recht op een deugdelijk product. Een deugdelijk product werkt naar behoren voor een periode die je van dat soort product en van het specifieke merk mag verwachten.

Dat betekent dat een pen na twee jaar best stuk mag gaan. Maar een wasmachine moet het na twee jaar nog doen. Daarnaast is het niet zo gek als een goedkope Indesit wasmachine na twee jaar stuk gaat. Terwijl een dure Miele wasmachine langer mee zou moeten gaan dan twee jaar.

Als een verkoper je een jaar garantie geeft op een product, heb je ook na dat jaar nog altijd recht op een deugdelijk product. Dus als het product na anderhalf jaar stuk gaat, kun je nog altijd bij de verkoper aankloppen onder het mom van garantie, ook al geven ze zelf officieel maar een jaar garantie.

Ik wil echter niet te veel afdwalen in het Nederlandse garantierecht. Het is teleurstellend vaag. En bovendien alleen van toepassing als je de producten in Nederland koopt. Ga ervan uit dat je binnen zes maanden altijd garantie kan eisen bij normaal gebruik. Want als het product zo snel stuk gaat, wordt er van uit gegaan dat het product al (deels) defect was toen je het kocht. En dan moeten ze gewoon een nieuwe leveren.

Zo weet ik uit eigen ervaring dat je op je laptop standaard een jaar garantie kan hebben. Maar op de laptopbatterij zit maar zes maanden garantie. Zoals ik zei: het is erg vaag.

Fabrieksgarantie

Deze garantie kan vaak langer zijn dat de oorpsronkelijke garantie van de verkoper. In het geval van de Magic Wand ben je echter de sjaak.

Want Hitachi / Magic Wand Original geeft alleen garantie op hun vibrators die verkocht zijn in de Verenigde Staten en Canada. Dat zijn de enige twee officiële afzetmarkten. Daarbuiten vervalt het recht op fabrieksgarantie en zullen ze jouw Hitachi niet vervangen.

Ook het gebruik van niet-officiële accessoires (lees: dat zijn ze dus allemaal) zoals de multispeed controller, zorgt ervoor dat de fabrieksgarantie van Hitachi vervalt.

Dit is de reactie die Hitachi-liefhebber Bea kreeg, toen ze een beroep wilde doen op de fabrieksgarantie van Magic Wand Original.

Dear Customer,

Unfortunately if the unit was shipped/used outside of the US/Canada that voids the warranty on the unit. We cannot ship outside of the US/Canada as the unit was made fore a 110/120volt outlet. Using any power or speed adapters for the unit does void the warranty.

I apologize for the confusion.

Thank you,

Customer Service

Magic Wand

Nou, lekker dan. Jarenlang wel het geld in je zak steken van grijze export, maar als het erop aan komt laten ze hun fans lekker stikken.

Dus voor Bea hield het op. Want de verkoper bij wie ze hem had gekocht op Amazon, reageert niet meer op haar berichten nu haar vibrator stuk is. Bea is klaar met Hitachi en is overgestapt op de Fairy vibrator. Jammer dat Magic Wand Original alle internationale fans in de kou laat staan.

Koop jouw Hitachi bij een Nederlandse (web)winkel!

Vermijd buitenlandse verkopers en sites. Zelfs Amazon. Je hebt geen poot om op te staan zodra ze niet reageren op jouw verzoek om garantie.

Bij een Nederlandse winkel kun je altijd aanspraak maken op de Nederlandse garantiewetgeving, hoe vaag die ook is. En je kunt altijd nog langsgaan. Desnoods met een flinke baksteen. Hetzelfde geldt voor het vestigingsadres of magazijn van een webwinkel.

Tsja… een beetje een domper voor de Hitachi Magic Wand als we eerlijk zijn. Dit was voor ons nieuw.

Je bent waarschijnlijk beter af met de Europe Magic Wand, waar je maar liefst twee jaar fabrieksgarantie bij krijgt.