De Lelo Siri 2: een nieuwe en betere clitorisvibrator van Lelo

De Lelo Siri 2 is uitgefaseerd door Lelo, maar je kunt wel nog andere Lelo vibrators kopen op dit moment. 

De Siri 2 is de verbeterde versie van de originele Siri clitorisvibrator. Lelo is erin geslaagd om diverse minpuntjes weg te poetsen. Waterdicht, sterkere vibraties en makkelijker schoon te maken.

Lelo heeft diverse vibrators in hun aanbod voorzien van een update. Zo ook de originele Siri die nu is vervangen door de Siri 2.

De voordelen van de Lelo Siri 2

Alle goede punten van het origineel hebben ze gelukkig behouden.

De bediening is nog altijd poepiesimpel

Vier knoppen die het mogelijk maken om zowel vooruit als achteruit door alle vibratiepatronen en trilsterktes heen te gaan.

Met de plus- en minknop stel je de sterkte in. Met de pijltjesknoppen verander je van trilpatroon.

Houdt plus en min allebei tegelijk ingedrukt voor een paar seconden en de vibrator is vergrendeld. Doe hetzelfde om hem weer te ontgrendelen.

Super features waar andere speeltjes een voorbeeld aan kunnen nemen. En deze nieuwe versie doet nog meer met deze vier knoppen, maar daarover zometeen meer.

Nog altijd vrij stil

Op z'n hardst maakt hij natuurlijk wel wat lawaai, maar over het algemeen is dit een vrij stille vibrator.

Nu heerlijk waterdicht

Yes! De Siri 2 is volledig waterdicht. Dus hij mag gezellig mee in de douche of in bad. Maar nog veel belangrijker is dat het goed schoonmaken en schoon houden van de vibrator nu veel en veel makkelijker is.

De bedieningsknoppen zijn nu “verzonken” onder het oppervlak van het kunststof gedeelte van de Siri 2. Uiteraard om de boel waterdicht te kunnen maken.

Maar dit heeft als groot voordeel dat vuil zich nu niet meer kan ophopen tussen de knopjes en het oppervlak van de toy.

Bij andere waterdichte vibrators gebeurt het opladen magnetisch (zoals bij de Mystim Al Punto) of via een verborgen oplaadpunt (zoals bij de tweede generatie G-Vibe) waarbij je door de siliconenlaag heen moet prikken met de stekker van de oplader.

Voor de Siri 2 is gekozen voor een oplaadpunt dat er vrij normaal uit ziet en direct zichtbaar en bereikbaar is. Waarschijnlijk ook omdat het oplaadpunt zich in het kunststof gedeelte van de vibrator bevindt.

Geen zorgen, hij is echt waterdicht zolang je over de nieuwste versie beschikt die in het zwart of paars verkrijgbaar is.

Back in black

Was de eerste in het roze, paars en rood te koop, is deze nieuwe Siri in het roze, paars en in het zwart verkrijgbaar.

Een lekker stoere en luxe kleur. Ik ben fan!

6+2 vibratiepatronen

En er zijn twee vibratiepatronen bijgekomen. Altijd leuk om te proberen en om ruime keuze te hebben.

Uiteraard zijn constante vibraties nog altijd de standaardoptie als je niet van afwisseling houdt.

Of laat hem reageren op geluid

Er zit een gaatje in je Siri 2. Met opzet. Alleen zit hij naar mijn mening wel precies aan de verkeerde kant.

Als je de vibrator gebruikt en op je vagin/venusheuvel ligt, is het microfoongaatje bedekt. Hangt natuurlijk ook een beetje af van je lichaamsbouw, maar toch.

Ik snap dat hij ergens moet zitten en dat hij aan de bovenkant bedekt zou worden door je hand. Maar echt slim is het niet voor de prestaties van deze modus.

Dat gezegd hebbende: het werkt wel. Maar het is meer een gimmick. En of je buren er blij van worden als je de muziek wat harder zet, betwijfel ik. Voordeel is wel dat ze zowel Siri als jou dan niet kunnen horen.

Je activeert de muziekmodus door de pijltjesknoppen allebei tegelijk een paar seconden ingedrukt te houden.

Ietsje sterker

Vibratiesterkte is altijd een hekel onderwerp in vibratorland. Iedere vrouw heeft haar eigen voorkeuren en interpretatie van wat zacht is en wat sterk is. Daarnaast spuien webwinkels en andere vibrator review sites vaak een hoop onzin uit over de sterkte.

De Siri 2 gaat het qua sterkte echt niet winnen van krachtpatsers als de Fairy Turbo, de Europe Magic Wand of de Hitachi Magic Wand. Maar ze hebben deze nieuwe versie wel een beetje opgevoerd ten opzichte van de vorige. Dus dat is mooi meegnomen.

Heeft deze vibrator nadelen?

Ze hebben erg veel verbeterd aan deze uitvoering. Voor de volledigheid wil ik je wijzen op de volgende zaken.

Niet voor inwendig gebruik

Dit geldt voor elke clitorisvibrator natuurlijk. De Siri 2 is bestemd voor uitwendig gebruik.

Twijfels over het oplaadpunt

Ik ben geen fan van het “open” metalen oplaadpunt bij een vibrator die waterdicht is en dus ook mee mag onder de douche en volledig ondergedompeld kan worden in bad.

Mensen die werkzaam zijn in de metaalkunde noemen wat wij RVS of roestvrij staal noemen dan ook niet voor niets roestvast staal. Elk metaal kan roesten. Zelfs Goud kan roesten of oxideren. En ook RVS.

Als je buitenshuis gebruik hebt gemaakt van “roestvrij” stalen schroeven die bloot staan aan weersinvloeden dan is dit ongetwijfeld geen verrassing voor je.

Ik had dan ook liever gezien dat Lelo bij deze vibrator gebruik had gemaakt van een magnetisch oplaadpunt. Ik geloof ook dat dit de toekomst is voor alle waterdichte vibrators.

Even tussendoor

Verder vind ik de Siri 2 een leuke clitorisvibrator die voldoende krachtige vibraties produceert voor alle vrouwen die geen powerqueen zijn. Lelo heeft de plank goed raak geslagen met deze uitvoering.

De Siri en Siri 2 zijn ook populair geworden vanwege David Ley, een professor aan de universiteit van Alberta.

Hij gebruikt de Siri om studenten Drama te helpen het bereik van hun stem te ontdekken of opnieuw te vinden als ze hun stem kwijt zijn geraakt.

Ervaringen van andere vrouwen

Wat zijn de bevindingen uit de praktijk van vrouwen en hun partners?

Caroline

Ik heb al heel wat vibrators versleten en deze biedt goede trillingen en is best wel stil vergeleken met sommige andere vibrators die ik heb gehad. Ik deel een appartement met huisgenoten dus het is best wel fijn dat hij niet superveel lawaai maakt.

Het is een klein ding dat niet echt opvalt als vibrator dus past prima in je tas of koffer! Ik zou een magic wand echt noooooit mee op vakantie durven nemen.

De verschillende standjes zijn leuk om allemaal te proberen. En de Siri stoort niet tijdens het neuken.

Jacqueline

Doet precies wat ie zegt. Ik ben er blij mee. Voorheen had ik er een op batterijen en ik kreeg echt de schijt van het constant moeten vervangen van de batterijen.

Frans

De diverse modussen zorgen ervoor dat mijn vrouw erg snel klaar komt. We hebben erg lang vibrators vergeleken voordat we er eindelijk een hebben gekocht.

Soms is het even goed kijken welk knopje je in moet drukken want we halen ze vaak door elkaar en dan gaat hij ineens in een andere modus terwijl hij harder moest gaan maar dat ligt ook vaak aan mezelf.

Wij zijn er wel tevreden mee.

Lelo Siri 2 kopen

De Lelo Siri 2 is uitgefaseerd door Lelo, maar je kunt wel nog andere Lelo vibrators kopen op dit moment. 

Alternatieve vibrators

Heb je na het lezen van deze review de indruk dat de Lelo Siri 2 het misschien toch niet helemaal voor je is?

Dit zijn twee andere clitorisvibrators waar je eens naar kunt kijken. Misschien passen ze beter bij je.

De Je Joue Mimi

Net als de Siri 2 een clitorisvibrator die in je handpalm past. Deze heeft de vorm van een mooie, gladde steen en is ook volledig waterdicht.

De Je Joue Mimi heeft zeven vibratiepatronen en vijf vibratiesterktes. De “punt” is heel zacht en kun je indrukken. De vibraties zijn pittig.

De knopjes zijn soms friemelen in het heetst van de strijd, maar dat is een klein minpunt voor een mooie vibrator.

De Womanizer

Let op: deze is alleen geschikt voor gevorderde toyliefhebbers die bereid zijn om iets nieuws te proberen en ervaren. Het kan even oefenen zijn tot hij voor je werkt.

De Womanizer trilt eigenlijk niet. Hij zuigt zachtjes aan je clitoris. Of heel hard, maar de meeste eigenaressen laten hem op een van de twee laagste standjes staan. Hij is prijzig. Hij is erg stil als hij eenmaal goed zit.

Het is een aparte ervaring. En ik kan niet garanderen dat je een fan zult zijn, maar verdiep je in deze verrassing op vibratorgebied uit 2014 en bepaal zelf of het iets voor je is.

De Lelo Siri: een mooie, compacte clitorisvibrator

Op zoek naar uitwendig plezier zonder penetratie? Dan is de Lelo Siri een leuke vibrator om in je nachtkastje te hebben. Makkelijk in gebruik, discreet en relatief stil. Praktisch niet meer verkrijgbaar bij Nederlandse shops en ondertussen opgevolgd door de Siri 2.

De originele Lelo Siri is verkrijgbaar in drie vrolijke kleuren: roze, paars en rood.

De “trillende” en gekleurde kant van de vibrator is omhuld door een zachte siliconenlaag. De kant met de bedieningsknoppen is wit en bestaat uit kunststof, net als de knopjes zelf.

Voordelen van de originele Lelo Siri

Laten we kijken naar wat deze toy te bieden heeft.

Vrij stil!

Elke vibrator maakt geluid. Zeker op de hogere sterktes. Maar al met al houdt Siri zich redelijk koest vergeleken met de concurrentie.

Als je op zoek bent naar een wat stillere vibrator vanwege huis- of reisgenoten dan is deze zeker het overwegen waard.

Ook omdat het een vrij klein speeltje is dat in de palm van je hand past. Dat is dan ook meteen de aanbevolen manier om dit speeltje te gebruiken. Sommige vrouwen proberen hem vast te houden met hun vingertoppen, maar daar word je niet blij van.

Eenvoudige bediening

Dit speeltje heeft vier knoppen en de bediening is goed doordacht.

Door de “+” knop ingedrukt te houden zet je de vibrator aan. Vervolgens kun je met hetzelfde knopje de vibratiesterkte verhogen. Er zijn minimaal tien standen waar je je uitgebreid mee kunt amuseren.

Met de “-” knop kun je de vibratiesterktes weer verlagen en als je deze knop langer ingedrukt houdt, dan zet je de vibrator uit.

De vibratiepatronen verander je met de pijltjesknoppen.

Verschillende vibraties

Siri biedt 6 verschillende vibratiepatronen. Mocht je geen ervaring hebben met een vibrator die “afwisselend” kan trillen dan kan ik hem hierbij van harte aanraden.

Hier in huis hebben we ondervonden dat meerdere vibratiepatronen echt geen overbodige luxe meer is bij een vibrator. Het is veel lekkerder dan constante vibratie en zorgt ervoor dat je sneller, meer opgewonden raakt en een orgasme scoort.

Een groot pluspunt is dat je zowel vooruit als achteruit door de patronen kunt wisselen met de pijltjesknoppen. Dus als je net een te ver bent gegaan, kun je gewoon 1x drukken om terug te gaan naar de gewenste stand. Je hoeft dan niet 5x te drukken om nog eens door alle patronen heen te gaan om weer bij de juiste terecht te komen. Dit klinkt misschien als een kleinigheid maar het is in de praktijk echt superhandig.

De trilpatronen variëren van constant tot afwisselend en relaxt tot snel en intens. Er zit er ongetwijeld een bij die je lekkerder vindt dan de gewone, constant vibratie.

Er kan een slotje op

Nog handiger is het feit dat je hem op slot kunt zetten door 5 seconden zowel de “+” als de “-” knop tegelijkertijd ingedrukt te houden. De verlichting van de knopjes gaat uit, maar Siri blijft zijn ding doen met de sterkte en het patroon van jouw keuze tot je opnieuw de twee genoemde knoppen 5 seconden ingedrukt houdt om hem weer te ontgrendelen. Dan gaat de verlichting van de knopjes ook weer aan.

Ook dit is een functionaliteit die je pas tijdens het daadwerkelijke gebruik van een vibrator in je eentje of tijdens seks met een partner echt weet te waarderen.

Er is echt goed nagedacht over de algehele bediening van dit product. Dat zouden meer fabrikanten van vibrators moeten doen bij elk product dat ze op de markt gooien.

Gebruiksduur

Als de Siri volledig is opgeladen gaat hij tot 4 uur lang mee. Dit is afhankelijk van de ingestelde trilsterkte en het vibratiepatroon. Maar zelfs met de meest intense standen kun je op deze Lelo vibrator bouwen voor een lange masturbatie- of vrijpartij.

Opladen van helemaal leeg tot helemaal vol duurt ongeveer 2 uur.

Als je hem een tijdje niet gebruikt, heeft Siri 90 dagen standby tijd. Dus als je hem vandaag oplaadt, kun je hem over drie maanden nog steeds gebruiken zonder problemen. Als je langer wacht, zul je dit speeltje eerst weer aan de oplader moeten hangen.

Maar laten we eerlijk zijn, als je je vibrator langer dan drie maanden negeert is de standby tijd van Siri niet je grootste probleem.

Nadelen van deze clitorisvibrator

Elke toy heeft minpunten. Houdt voor de aanschaf van dit product rekening met de volgende punten.

Voorzichting met water

De originele Siri is NIET waterbestendig. De opvolger Siri 2 is dat wel. Helaas hebben veel webshops hun informatievoorziening niet op orde. Let hier goed op.

Bij het schoonmaken moet je bij Siri “1” oppassen dat je de knopjes en het oplaadpunt niet onderdompelt of verzuipt onder de kraan. Want dan doet Siri heel snel niks meer.

Het gebruik van een goede anti-bacteriële toycleaner is aan te raden.

Lastig schoon te maken

Er zit ruimte tussen het oppervlak van de kunststof kant van de vibrator en de knopjes. Hier gaat vuil zich na verloop van tijd ophopen. En aangezien hij niet waterdicht is, is het een vervelend karwei om hem helemaal schoon te krijgen.

Lelo heeft dit punt aangepakt bij de Siri 2 waar de knopjes “onder” het oppervlak van de vibrator zitten en er geen tussenruimte meer is waar vuil in gaat zitten.

Niet voor inwendig gebruik

Dit speeltje is een clitorisvibrator. Dat betekent dat hij is ontworpen voor uitwendig gebruik om je clitoris en schaamlippen te stimuleren.

Deze vibrator is door zijn vorm dan ook niet geschikt voor penetratie. Bovendien heb je geen houvast als je het toch probeert en dan loop je het risico dat hij in je vagina verdwijnt. Terwijl hij aan staat. Succes bij je huisarts!

Wil je specifiek je clitoris stimuleren maar ook iets in je hebben tijdens het masturberen? Combineer Siri dan met een dildo of kies voor een Tarzan vibrator.

Ervaringen van andere vrouwen

Laten we kijken wat andere vrouwen in de praktijk van de Siri vinden. Ik heb de meest nuttige reviews voor je verzameld zodat je je een goed beeld kunt vormen van dit product.

Nicolette

Dit is een leuke toy, maar niet de beste voor mij persoonlijk. De trillingen zijn best sterk en na het opladen houdt de batterij zijn lading ook goed vast. Hij ziet er leuk uit en ligt lekker in de hand, maar ik wil meer gerichte vibraties.

Deze geeft een soort brede vibraties over je hele vagina. Ik heb hem op allerlei manieren proberen te draaien en gebruikt om er gerichte vibraties op 1 plek uit te toveren.

Ik kwam wel klaar, maar ik moest er meer moeite voor doen dan ik zou willen. Als je die brede vibraties fijn vindt over je hele vagina dan is het een goed speeltje. Het ligt er maar net aan wat voor jou werkt.

Josine

Dit kleine ding heeft wel wat kracht maar voor mij niet voldoende. Ik vind het ontwerp mooi en dat het oplaadbaar is is erg handig. De trillingen zijn meer zoemend dan diep en donderend. Als je houdt van normale trillingen is deze prima.

Als je van jezelf weet dat je moeilijk klaarkomt dan zou ik deze overslaan. Toen ik deze de tweede keer gebruikte in bed viel ik letterlijk ermee in slaap. Maar ik moet er wel bij zeggen dat ik van seks niet klaar kan komen. Alleen als ik het zelf doe. Ik heb dit speeltje samen met mijn man geprobeerd en het voelt een tijdje best lekker maar daarna doet het niet veel meer voor me.

Als je zware en diepe trillingen wilt moet je deze overslaan. Als je makkelijk klaarkomt en genoeg hebt aan een lichte 'touch' dan kan ik hem wel aanraden. Verder is het een goed speeltje.

Mark B.

Mijn vrouw vindt dit een geweldig speeltje omdat het zo stil is en omdat je hem op allerlei manieren kunt instellen.

Maar als ik eerlijk moet zijn… als je geen kinderen hebt dan zou ik een Hitachi Magic Wand kopen. Daarmee kan ik haar de hele nacht laten klaarkomen. Onvoorstelbaar. Dan mag ik doen wat ik wil. Maar de wand is wel weer ontzettend lawaaiierig.

Dus als je al ervaring hebt met vibrators dan wil je misschien een sterkere dan deze. Bij de Siri moet je meer denken aan een ontspannende massage voor je intieme gebied dan een keihard orgsasmekanon zoals de Europe Magic Wand dat is.

De Lelo Siri kopen

De Lelo Siri 2 is uitgefaseerd door Lelo, maar je kunt wel nog andere Lelo vibrators kopen op dit moment. 

Alternatieve vibrators

De Siri is niet de sterkte vibrator ter wereld en het schoonmaken kan een vervelend klusje zijn als je hem echt helemaal fris wil krijgen. Hier zie je twee andere vibrators waar je eens naar zou kunnen kijken.

De Lelo Siri 2

Lelo heeft de afgelopen jaren best vaak de plank mis geslagen met dure vibrators die hun belofte niet waar maakten. Maar Lelo bewijst ook dat ze wel echt kunnen luisteren naar klanten.

De Lelo Siri 2 biedt al het goede van de originele Siri. Maar hij is volledig waterdicht en de knoppen bevinden zich onder het oppervlak van de vibrator. Kortom, schoonmaken is veel en veel makkelijker. En douchen of in bad gaan wordt een stuk leuker.

De motoren zijn wat sterker en er zijn twee extra vibratiepatronen bijgekomen. Daarnaast is er ook een modus waarbij de Siri 2 de vibraties afstemt op muziek. Maar dat is eerder een leuke gimmick dan supernuttig in de praktijk.

De Minna Life Limon

De Limon is een aparte clitorisvibrator. Net als de Siri is hij uitsluitend geschikt voor uitwendig gebruik. De vorm is… tsja… die van een citroen. Ik vind hem erg origineel.

Maar wat belangrijk is bij de Minna Life Limon is dat je zelf je vibratiesterkte en vibratiepatroon bepaalt door erin te knijpen. Dus je neemt als het ware eerst je eigen “vibratiedeuntje” op en gaat er vervolgens lekker van genieten. Een puik stukje technologie. Ook erg leuk voor met zijn tweetjes.