De Gvibe uit Sex Academy met Goedele Liekens

De vraag naar de G-Vibe is geëxplodeerd nadat Cindy uit Sex Academy er 15+ keer mee is klaargekomen in een uur. Helaas blijkt ook in dit geval dat het idee achter het product vaak een stuk leuker is dan de uitvoering. Ontdek hieronder ook de alternatieven.

Verkrijgbaar bij:

  1. [acf field='shop-naam-bol'] (tip!)

Deze shops verpakken jouw bestelling in een discrete doos. Je kan ook kiezen voor bezorging bij een afhaalpunt in de buurt.

Ik kijk niet veel televisie, maar kreeg een tip van een oudcollega over het programma Sex Academy. Hij had een voorproefje gezien bij RTL Late Night met Umberto Tan waarin de G-Vibe vibrator werd besproken. Cindy was er wel 15 keer mee klaargekomen in een uur. Nou… tijd voor onderzoek.

Ondertussen is de eerste uitzending van Sex Academy met Goedele Liekens en Nicolette ten Dam achter de rug. Ik ben persoonlijk geen fan van het programma. Maar ik ga natuurlijk wel de G-Vibe onder de loep nemen.

Dankzij het superkorte fragmentje over de G-Vibe bij RTL Late Night is er ineens ontzettend veel vraag naar deze vibrator. En dat terwijl de vibrator nog niet eens aan bod is gekomen in aflevering 1 van Sex Academy. Toen ik hem zag in het korte Late Night fragment, had ik eigenlijk al meteen mijn twijfels.

En na een paar minuten zoeken naar meer informatie, werden mijn twijfels bevestigd: Cindy is gewoon niet zoveel gewend op vibratorgebied. Sorry, Cindy. Ik ben blij dat jij er blij mee bent.

Maar het is echt niet zo'n overdreven orgasmekanon zoals er nu over wordt gedaan. Dan moet je toch echt iets als de Europe Magic Wand in huis halen. Dat neemt niet weg dat alle sexshops de G-Vibe vibrator momenteel de hemel in prijzen. Want de kassa moet rinkelen.

Toen ik hem voor het eerst zag, dacht ik “Hey, een Swan vibrator”. Of is het een Lelo? Nee, het is er een van het Engelse Fun Toys LLC. Een bedrijf dat ik tot nu toe nog niet was tegen gekomen in mijn ontdekkingstocht in de wereld van vibrators.

Hun G-Vibe is al sinds 2012 op de markt, maar heeft tot zijn verschijning in Sex Academy niet veel stof doen opwaaien. En ik kan zo 1, 2, 3 ook geen link ontdekken tussen Goedele Liekens en Fun Toys LLC. In tegenstelling tot een programma zoals Eigen Huis en Tuin waarbij elk item dik gesponsord is door de fabrikant van een bepaald product.

De voordelen van deze vibrator

De vibrator geeft je een lekker vol gevoel, zonder dat het een dikke vibrator is. Dit komt doordat je de twee flexibele uiteindes samengeknepen naar binnen kunt schuiven, waarna ze in je vagina weer uit elkaar schuiven. Dit is fijn als je van nature een nauwe vagina opening hebt en toch graag een wat dikker speeltje wilt hebben.

Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat de vibrator uit zichzelf op zoek gaat naar jouw g-spot. Die zit echter niet gigantisch diep in je vagina, dus dan loop je weer het risico dat de vibrator eruit floept als je hem iets te ver naar buiten haalt. Met een partner erbij lukt dit makkelijker.

Eruit halen is in principe geen probleem, omdat de uiteindes weer bij elkaar zullen komen als je de vibrator eruit glijdt. Mocht je van jezelf weten dat je seks of penetratie met een dildo of vibrator vaak moet onderbreken vanwege pijn aan je vaginawanden, dan is dit product misschien niet de beste optie voor je. Want de uiteindes zullen wel wat druk uitoefenen op hun weg naar buiten. Aan de andere kant zal het ook weer niet veel erger zijn dan bij een standaard vibrator met een vaste vorm.

De G-Vibe is spatwaterdicht. Het klepje bij het oplaadpunt is namelijk niet volledig waterdicht. Dus hij mag wel met beleid onder de kraan, maar niet in bad en bij voorkeur ook niet onder de douche. Wat schoonmaken betreft dus wel een uitkomst.

Wil je een waterdichte versie? Kies dan voor de G-Vibe Noir limited edition(zwart) of de G-Vibe 2 (blauw). De roze, donkerroze en paarse G-Vibes zijn de eerste generatie en dus alleen maar spatwaterdicht.

Steeds meer vrouwen ontdekken dat een vibrator met verschillende trillingspatronen toch wel erg fijn is. De G-Vibe heeft zes verschillende patronen die je elk weer in een verschillende sterkte kunt instellen.

De nadelen van de G-Vibe

De makers laten door middel van schetsen zien wat je allemaal met de G-Vibe kunt doen. Hartstikke leuk, maar bijna de helft van die toepassingen vinden we wel ver gezocht of zijn in de praktijk alleen mogelijk als je anatomisch misvormd bent.

Als je bovendien een of beide uiteindes anaal gaat gebruiken, zul je de vibrator goed moeten schoonmaken voordat je hem weer vaginaal gebruikt. Het liefst met een anti-bacteriële toy cleaner om blaasinfecties en andere infecties zoals gardnerella te voorkomen. En zelfs dan is anaal gebruik niet echt een fris idee omdat de kans dat je de uiteindes regelmatig met elkaar verwisselt groot is. Een condoom is bij deze vibrator om een van de twee helften geen optie, want die blijft niet lekker zitten.

Om even door te gaan op anaal gebied: de uiteindes van de vibrator zijn niet heel stijf. Dus als je een helft in je vagina wilt inbrengen en de andere helft in je anus, kun je van een koude kermis thuis komen. De kans dat je er lekker mee kan masturberen op die manier is klein, omdat een van de twee uiteindes er gegarandeerd uitfloept.

En ondanks dat ze zeggen dat hij reukloos is, lezen we in diverse reviews toch dat hij een apart geurtje heeft.

G-Vibe 2

Ondertussen is ook de G-Vibe 2 te koop. Het verschil met het origineel is dat deze nieuwe versie een derde motor heeft in de schacht van de vibrator. Hierdoor krijgen de trillingen nog meer impact.

Daarnaast is de G-Vibe 2 volledig waterdicht.

De claim dat de vibrator hierdoor ook perfect is als mannelijke g-spot vibrator vind ik weer wat ver gezocht.

Ervaringen van andere vrouwen

Je hebt hierboven in de video van Luna wellicht gezien dat zij het een leuke vibrator vindt om met zijn tweetjes mee te rommelen tijdens het voorspel. Maar niet als vibrator om solo mee klaar te komen. Met een relatief hoog prijskaartje, is het waarschijnlijk ook niet de beste vibrator om te kopen als dit je allereerste toy is die je zelf of als stelletje koopt.

Wat zegt de rest van het internet? Nou, eigenlijk zoals we boven al aangaven. Het is absoluut geen topper. Maar hij is ook niet slecht. Er zijn betere vibrators verkrijgbaar voor het geld.

De trillingen zijn niet supersterk, dus als je al weet dat je behoefte hebt aan zwaar geschut, is dit niet de vibrator voor jou. Daarnaast zul je wellicht een paar keer moeten oefenen voordat je echt de handigheid in deze vibrator ontdekt. Maar dat zijn dan ook wel de twee grootste minpunten die andere gebruikers hebben gedeeld.

Verder zijn alle gebruikersreviews overwegend positief.

Ik denk dat je positief zult zijn over deze vibrator als je net als Cindy niet heel veel gewend bent op vibratorgebied. Maar als je al eens kennis hebt gemaakt met een Hitachi Magic Wand, een Europe Magic Wand of een Fairy vibrator, dan ben je te veel verwend om echt tevreden te zijn met de G-Vibe als het op vibraties en orgasmes aankomt.

Het product is een mooie aanvulling op je verzameling, maar niet de beste manier om die verzameling te starten. Als je hem vooral met zijn tweetjes wilt gebruiken, is het een leuke toy die lekker aanvoelt en een mooi design heeft. Wil je vooral solo aan de slag, vergelijk dan nog eens een aantal andere vibrators voordat je je geld uitgeeft.

G-Vibe kopen

De originele G-Vibe is uitgefaseerd en vervangen door de G-Vibe 2. Deze tweede versie heeft een extra motor en is helemaal waterdicht.

Verkrijgbaar bij:

  1. [acf field='shop-naam-bol'] (tip!)

Deze shops verpakken jouw bestelling in een discrete doos. Je kan ook kiezen voor bezorging bij een afhaalpunt in de buurt.

Alternatieve vibrators

Als je vooral op zoek bent naar een toy waarmee je uitwendig je clitoris kunt stimuleren, kijk dan eens naar de Europe Magic Wand of de Fairy vibrator. Twee krachtpatsers die echt zorgen voor resultaat.