Fairy

Het merk Fairy wordt op dit moment uitgefaseerd en vervangen door het merk Pixey.

De Fairy vibrators zijn van Japanse makelij. De kleinere, goedkope modellen zijn niet echt serieus te nemen als vibrator. Maar de Fairy, Fairy Charge en Fairy Turbo zijn leuke wand vibrators voor een bescheiden prijs.

Love Merci heeft een eigen adult winkel in Tokyo waar ze maar liefst vijf verdiepingen tot de nok toe hebben volgestopt met seksspeeltjes. De Fairy vibrators zijn een van hun bestsellers.

Na de originele Fairy verschenen nog een aantal Fairy vibrators. De een nuttiger dan de ander. Zo was er de Fairy Mini die iets compacter was dan zijn voorganger.

Vervolgens kwam ook de Fairy Charge op de markt, voor iedereen die liever een vibrator zonder kabel heeft.

De Fairy Mini Mini en de Pocket Mini verschenen daarna. Deze vibrators hadden geen rubberen gripvlakken meer zoals hun voorgangers. De Mini Mini hoeft niet meer in het stopcontact en maakt gebruik van een externe batterijhouder voor 6 AA-batterijen. De Pocket Mini was lange tijd het kleinste lid van de familie tot het nieuwe zusje verscheen.

De Fairy Baby past letterlijk in je broekzak en zeker in elk tasje. Ideaal als je je buiten de deur wel eens wilt terugtrekken en een momentje voor jezelf wilt.

De nieuwste toevoeging is de Fairy Turbo. De grootste van het gezin met de meeste kracht en de langste kabel. Er moesten zelfs een ingebouwde ventilator en ventilatiesleuven aan te pas komen. Wordt ook wel verkocht onder de naam Fairy Black Exceed die dan weer een kop heeft met knobbels erop.

Ik raad je aan om te kiezen voor de Fairy Turbo of voor de Fairy Charge.

De Turbo heeft een kabel, meer vermogen en is groter en zwaarder. Daarnaast zorgt de ingebouwde koeling ervoor dat je hem iets langer kunt gebruiken.

De Charge is handzamer en lichter, heeft een ingebouwde batterij (dus geen kabel) en beschikt over minder vermogen.

De andere Fairies zijn voorbij gestreefd door die twee uitvoeringen. Ze vallen in het niet bij de prestaties van hun grotere broers en de Baby is vooral een “fun” vibratortje die je niet al te serieus moet nemen.

De Fairy Turbo

Check de aparte Fairy Turbo pagina.

Het nieuwste model in de Fairy familie is de Fairy Turbo vibrator die midden 2014 is verschenen. Met nog meer vermogen, een langere kabel en ingebouwde koeling voert deze vibrator samen met de Charge het Fairy peleton aan.

De Japanse bedenker van de Fairy vibrators dacht… kunnen we een vibrator maken die NOG sterker is?

Het antwoord is ja. Maar dan moest er wel een VENTILATOR ingebouwd worden. Je verzint het niet. Ik kon het niet geloven toen ik deze vibrator voor het eerst zag. Een vibrator met ingebouwde koeling. Bizar.

Maar is het wel zo vreemd? Waar een tablet of smartphone doorgaans voldoende heeft aan passieve koeling via de (metalen) materialen van het apparaat, wordt de motor van een sterke vibrator als de Fairy gewoon ontzettend warm. Zeker als je het toerental ook nog eens gaat verhogen naar 12.500 rpm.

De Turbo is midden 2014 toegevoegd aan de zes bestaande modellen in de reeks Fairy vibrators.

Als eerste is de trilkracht vergroot naar 12.500 rpm. Dat is anderhalf keer zoveel als de normale Fairy en maar liefst twee keer zoveel als de Hitachi Magic Wand.

Om oververhitting te voorkomen, is ook een ventilator ingebouwd die voor koeling zorgt door de warme lucht in de vibrator af te voeren via de ventilatiegleuven aan de onderkant van de vibrator. Zover ik weet is dit de eerste en enige vibrator op de markt met actieve, ingebouwde koeling.

Daarnaast is het snoer van de Fairy Turbo lekker lang met 2,5 meter. Ongetwijfeld om het nadeel dat alle vibrators met kabel hebben wat kleiner te maken. Vergeleken met de reguliere Fairy is dit snoer dus 65 cm langer. En de kabel is zelfs langer dan die van zowel de Hitachi Magic Wand en de Europe Magic Wand.

Maar ze hebben hem tegelijkertijd ook iets lichter weten te maken dan de Fairy. Dus wat ons betreft is dit onze nieuwe favoriet uit de Fairy reeks samen met de Fairy Charge. Welke je kiest hangt natuurlijk een beetje af van je voorkeur of je wel of geen kabel wilt.

De Fairy Charge

Check de aparte Fairy Charge pagina.

Maar niet iedereen is een fan van kabels. Aan de ene kant zit je nooit zonder batterijen. Aan de andere kant moet er altijd een stopcontact in de buurt zijn. Daarom introduceerde Love Merci ook de Fairy Charge. Alle kracht van de Mini, maar oplaadbaar en zonder kabel.

De Fairy Charge staat ook wel bekend als de Mini Wireless of de Mini II. Let op: de Mini Mini is weer een ander model. Lang leve de naamgeving van het Japanse Love Merci.

De naam zegt het al: de Charge is een oplaadbare wand vibrator. De eerste Fairy die niet altijd in het stopcontact hoeft, maar gewoon kan worden opgeladen voor gebruik.

De Charge is 20cm lang en 4,5cm breed. Hiermee is de vibrator nog eens 5cm korter dan zijn voorganger de Mini.

Een vibrator met een stroomkabel is doorgaans krachtiger dan een vibrator met een interne batterij en zeker dan een vibrator die op reguliere batterijen werkt. De Charge levert qua toerental echter niks in ten opzichte van zijn voorganger met een toerental van 11.000.

Ook is de Charge niet zwaarder dan de Mini. Hij is zelfs lichter, wat best gek is aangezien er een interne batterij in zit. Met 250 gram is het een indrukwekkend gewicht voor een vibrator die draadloos is en dergelijke prestaties kan leveren qua sterkte.

Ook de Charge heeft het fijne scrollwheel waarmee je de sterkte van de trillingen traploos omhoog en omlaag kunt schroeven. Ideaal dus om tijdens je hele sessie precies te kunnen bepalen hoe hard de Charge voor je aan de slag gaat.

De Fairy Original

In 2007 verscheen de Fairy Original. Duidelijk bedacht en gemaakt als concurrentie voor de Hitachi Magic Wand die al tientallen jaren de markt van de meest krachtige vibrators in handen had.

De Fairy werd ontzettend positief ontvangen in Japan en daarbuiten en er werden in rap tempo enorme aantallen verkocht.

De originele Fairy vibrator heet meestal gewoon ‘Fairy' en staat ook wel bekend als de Fairy Denma. Om verwarring te voorkomen, hebben wij deze vibrator gedoopt tot de Fairy Original. Want qua naamgeving maakt de Japanse eigenaar van de Fairy het ons niet al te makkelijk.

De vibrator werkt op netstroom en heeft een vaste kabel die dus in het stopcontact moet wanneer je de vibrator wilt gebruiken. De kabel is 185cm lang, waarmee je in principe een stopcontact naast je bed zonder probleemen kunt bereiken.

De vibrator weegt 575 gram. Dat klinkt misschien als veel, maar het is niet voor niets een wand vibrator. Die zijn meestal wat groter en hebben een sterkere en zwaardere motor.

De trillingen van de Fairy kun je traploos instellen met behulp van het scrollwheel aan de zijkant. Je bent dus niet gebonden aan vaste sterktestanden. Je hebt dus op ieder moment controle over de sterkte van de trillingen.

De Fairy zelf is 32 centimeter lang en 6 centimeter breed. De Fairy is NIET waterdicht en is bedoeld voor uitwendig gebruik. Voor penetratie is deze vibrator niet geschikt, maar je kunt bijvoorbeeld wel denken aan een dildo of butt plug die je tegelijkertijd met de Fairy gebruikt.

Ik raad je de Fairy Turbo of Fairy Charge aan in plaats van de Fairy Original.

Fairy Mini

Niet al te lang daarna werd de Fairy Mini geïntroduceerd. Klanten waren blij met de Fairy, maar het was nog altijd een forse vibrator. De Mini is een stuk compacter.

De Fairy Mini was het eerste model dat na de Fairy Original werd geïntroduceerd. De doelstelling voor dit model was om de vibrator een stuk kleiner te maken.

De Fairy Mini is 25cm lang en 4,5cm breed. Hiermee is de Mini 7cm korter en 1,5cm smaller dan de originele Fairy. Het toerental van de motor in de Mini ligt op 11.000. Dit betekent dat de motor in de Mini heel wat sterker is dan die in zijn voorganger. En ook deze Fairy is traploos regelbaar qua sterkte.

De Mini weegt 377 gram en is daarmee pak hem beet 200 gram lichter dan de Original. Al met al kunnen we dus wel zeggen dat de missie voor dit model is geslaagd. De Mini doet – in ieder geval voor een wand vibrator – zijn naam eer aan. Hij is een stuk handzamer en ook nog eens sterker.

Net als de Original werkt de Mini op netstroom. Wat we niet zo goed snappen is waarom ze het snoer hebben ingekort van 185cm naar 140cm. Dat lijkt ons geen slimme zet aangezien je toch voldoende speling wilt hebben qua stroomkabel dat je ontspannen op bed kunt liggen wanneer je de Mini gebruikt. We kunnen ook niet echt een reden bedenken waarom Love Merci hiervoor heeft gekozen.

De Mini wordt vaak geleverd met een eenvoudig roze opbergzakje. Altijd handig om de vibrator te beschermen tegen stof en vuiligheid.

De Mini is NIET waterdicht en NIET bestemd voor inwendig gebruik.

Voor de Mini zijn ook opzetstukken verkrijgbaar, maar die zijn in Nederland erg moeilijk te krijgen. Dit is voor de Hitachi Magic Wand na al die jaren een stuk beter geregeld.

Ik raad je de Fairy Turbo of Fairy Charge aan in plaats van de Fairy Mini.

Fairy Mini Mini

Hierna verscheen de Fairy Mini Mini. Deze vibrator was heel wat kleiner dan zijn voorgangers en geen rubberen vlakken op de behuizing. De Mini Mini hoeft niet meer in het stopcontact en maakt gebruik van een externe batterijhouder voor 6 AA-batterijen. Mits je batterijen vol zijn, biedt de vibrator veel kracht en heb je in principe geen last meer van een kabel die in het stopcontact moet zitten tijdens het gebruik.

De Fairy Mini was blijkbaar niet voldoende, want ze hebben ook de Mini Mini op de markt gebracht.

De Mini Mini is qua uiterlijk beduidend anders dan zijn voorgangers. En kleiner. Met een lengte van 18cm en 3cm breed is de Mini Mini weer een stukje kleiner dan de Fairy Charge.

Ook de Mini Mini heeft het traploos instelbare scrollwheel waarmee je de sterkte van de vibrator kunt instellen van hoog tot laag, zonder vaste standen.

Bijzonder aan de Mini Mini is dat de vibrator niet werkt op basis van een vaste stroomkabel. En ook geen ingebouwde batterij heeft. Nee, er is gekozen voor een extern batterijcompartiment waar 6 AA-batterijen in gaan. Deze batterijhouder zit met een korte kabel vast aan de vibrator.

Tsja… wat zijn hier de voordelen van? Wij weten het niet zo goed. Was er geen ruimte meer voor een ingebouwde batterij? Nee, want de nog kleinere Pocket Mini heeft juist wel weer een ingebouwde batterij. Een mogelijk voordeel is dat je met een flinke voorraad AA-batterijen langere sessies kunt houden met de Mini Mini. Maar ook dan zul je de vibrator op een gegeven moment moeten laten afkoelen. Nee, wij kunnen zo snel even niet verzinnen wat het voordeel is van een externe batterijhouder waar AA-batterijen in gaan ten opzichte van een vaste stroomkabel of fatsoenlijk ingebouwde batterij.

Qua kracht levert de Mini Mini vanwege de batterijen wel in op de andere Fairies. Qua gewicht wegen deze vibrators met 250 gram echter hetzelfde.

Ook de Mini Mini heeft speciale opzetstukken, maar die zijn opnieuw erg lastig in Nederland te krijgen en worden vrijwel nergens aangeboden. Wellicht kun je sjoemelen met opzetstukken die eigenlijk bestemd zijn voor andere wand vibrators die dezelfde breedte koppen hebben.

Net als alle andere fairies is deze Mini Mini NIET waterdicht en uitsluitend bestemd voor uitwendig gebruik.

Wat opvallend is, is dat deze vibrator in tegenstelling tot eerdere modellen uit de Fairy serie geen rubberen vlakken meer aan de buitenkant heeft. De behuizing is volledig glad kunststof.

Ik raad de Mini Mini niet aan. De Fairy Turbo of Fairy Charge zijn de betere keuze.

Fairy Pocket Mini

De Pocket Mini lijkt qua uiterlijk erg op de Mini Mini. De Pocket Mini heeft echter gewoon weer een interne batterij net als de Charge en is oplaadbaar via een kabel die je lost kunt maken. De Pocket Mini was lange tijd het kleinste lid van de familie tot het nieuwe zusje verscheen.

Weet je wat de Japanners bij Love Merci zich afvroegen? Kan het kleiner? Het antwoord? Ja! Het kan kleiner.

Het lijkt wel alsof onze Japanse vrienden bij iedere Fairy vibrator proberen om deze kleiner te maken en de kracht waar ze om bekend staan te behouden.

Met een lengte van 14,5cm en een breedte van 2,5cm komt de Pocket Mini in het domein van de clitoris vibrators terecht. Een kleine vibrator die makkelijk mee kan in een handtas en die je vooral gebruikt voor een snelle sessie.

Met 12.000 toeren is de motor sterker dan voorgangers. Een beetje apart voor zo'n kleine vibrator. Maar wellicht draait het kleinere motortje een stuk sneller dan zijn grotere broers om voldoende kracht te kunnen leveren en de reputatie van de Fairy serie eer aan te doen.

De Pocket Mini beschikt over een interne batterij die je oplaadt met een bijgeleverde USB-kabel. Ook zit er meestal een klein polsbandje bij de Pocket Mini. Zo raakt de vibrator nooit ver bij je vandaag als hij vanwege het kleinere formaat en natte wegdek uit je vingers glipt. 🙂

Bij een kleiner formaat hoort ook een fors lager gewicht. Met 93 gram is dit een kleine vibrator die echt geschikt is voor in je tas en op vakantie.

In tegenstelling tot eerdere Fairies, heeft de Pocket Mini GEEN scrollwheel. Je kunt de sterkte dus niet traploos instellen. In plaats daarvan kun je kiezen tussen een lage stand en een hoge stand. Waarschijnlijk was er bij dit formaat vibrator geen ruimte meer voor een fatsoenlijk scrollwheel en hebben ze daarom besloten om het te vervangen door een schuifje met de standen uit/laag/hoog.

Ik raad altijd de Fairy Turbo of Fairy Charge aan. Dit zijn naar mijn mening de twee beste vibrators uit de Fairy reeks.

Fairy Baby

De Fairy Baby past letterlijk in je broekzak en zeker in elk tasje. Ideaal als je je buiten de deur wel eens wilt terugtrekken en een momentje voor jezelf wilt. Samen met de Fairy Baby dan.

Dit zijn de zes modellen van de Fairy reeks. Soms is er nog wel eens een zwarte Fairy of een Fairy bullet in het buitenland te vinden. Maar die zijn hier vrijwel niet te krijgen en de echtheid van deze modellen hebben we nog niet kunnen bevestigen.

Babies zijn lief, klein en schattig. En dat gaat absoluut op voor de Fairy Baby!

Met een formaat van 7cm lang en 2cm breed is het de kleinste van alle Fairy modellen. Het is dan ook eigenlijk geen vibrator meer, maar meer een vibrerend ei of egg. Alleen heeft het niet de vorm van een eitje.

De Fairy Baby is meer een “fun” vibrator. Voor het serieuze werk kun je beter kiezen voor de Fairy Turbo.

Op papier biedt het motortje van de Baby een toerental van 12.500 waarmee het de meeste toeren heeft van alle Fairies. Een piepklein formaat brengt echter ook wat beperkingen met zich mee. Zo kun je de Baby aan of uit zetten. Niets meer, niets minder. Er zijn geen andere standen of sterktes.

Deze vibrator heeft een ingebouwd batterijtje en je laadt hem op via een USB-kabel. Met 37 gram kun je deze vibrator overal mee naartoe smokkelen. Vaak wordt een minibandje meegeleverd. Gek genoeg gebruiken vrouwen in Japan dit bandje om de Fairy Baby aan hun telefoon te bevestigen omdat hij ook vaak echt wordt gebruikt als bijvoorbeeld gezicht massager.

Vergis je niet. Ondanks dat het een kleine vibrator is, is hij net als alle andere Fairies niet bepaald stil.

De Fairy Baby is geen serieuze vibrator. Kies liever voor de Fairy Turbo of Fairy Charge.

 

Ervaringen van andere vrouwen met de Fairy vibrator

Voor iedereen die zich zorgen maakt over de lengte van de stroomkabel bij de Fairy Original, deze wordt door een gebruiker bestempeld als ‘lang genoeg‘. Diezelfde gebruiker laat ook weten dat de vibrator ondanks de hoge toerentallen en het vermogen geen pijn doet. Ook niet als hij op de hoogste stand staat.

De Fairies zijn lawaaiierig. Dat heb je met alle krachtige wand vibrators. Maar er is ook een tevreden gebruiker die het geluidsniveau reuze mee vindt vallen. Het ligt er waarschijnlijk maar net aan wat je ervaring is met vibrators in het verleden. Maar ga er anders gewoon van uit dat je het raam gerust dicht mag maken tijdens het gebruik. Dan kan het alleen maar meevallen. 🙂

Het feit dat de Fairy traploos instelbaar is, wordt door heel veel gebruikers erg op prijs gesteld. Het biedt je de mogelijkheid om precies de juiste sterkte in te stellen voor dat moment. En als je het wilt wijzigen, kun je het met een vinger aanpassen, want het zit op een handige plek. Zo kun je zonder haperen je weg naar een heerlijk orgasme vervolgen.

De kracht van de Fairy zien we ook terug in meerdere ervaringen van tevreden eigenaren. De snelheid waarmee je klaar komt of in ieder geval kunt komen als je dat wilt, ligt erg hoog. Dus uitstekend voor vluggertjes. En als je iemand bent die niet graag alle kleren uittrekt tijdens het masturberen, kun je met de Fairy ook prima door je kleren heen voldoende stimulatie krijgen voor een orgasme.

En ook vrouwen die moeilijk klaarkomen zijn erg te spreken over de Fairy. Soms is het zelf de eerste en enige vibrator waarmee het ze lukt. Ik ben van mening dat het niet kunnen klaarkomen eerder een psychologische reden heeft dan een fysieke. Maar met een sterke wand vibrator als de Fairy kun je daar als het ware doorheen breken omdat de fysieke stimulatie zo overweldigend kan zijn, dat je verstand wel op nul MOET gaan staan. En dat helpt natuurlijk ontzettend bij het bereiken van een bevredigend orgasme.

Pas op voor namaak!

Je zult bij veel webwinkels wand vibrators tegenkomen die heel erg lijken op de Fairy vibrators. Hetzij qua kleuren of qua vorm. Maar wees gewaarschuwd. Ook al heeft een vibrator dezelfde vorm en ook al staat er ‘Fairy' in de titel van het product, er zijn erg veel namaak vibrators in omloop.

Hoe herken je de echte Fairy? De officiële Fairy vibrator heeft altijd een wit/roze of wit/paarse of wit/zwarte kleurstelling. Daarnaast is de vibrator voorzien van het woord Fairy in het typisch cursieve font en/of de afbeelding van de fee.

De vibrators hebben of een scrollwheel (net zoals bij een computermuis) of een schuifje om de vibrator te bedienen. De namaakmodellen hebben vaak ‘losse' knopjes.

Alternatieven voor de Fairy

Het kan natuurlijk prima dat je naar aanleiding van de informatie op deze website tot de conclusie bent gekomen dat de Fairy vibrator misschien helemaal niet past bij jouw wensen en voorkeuren.

Daarom hebben we hieronder een aantal alternatieve wand vibrators voor je op een rijtje gezet die vaak voorbij komen in discussies over de beste vibrator en de beste wand massager.

Europe Magic Wand

De Europe Magic Wand is ondertussen ook alweer een hele tijd in ons land verkrijgbaar. Aangezien de originele Hitachi uit de jaren zeventig stamt, was het ook hoog tijd voor een update. Een zweeds bedrijf heeft goed gekeken naar de tekortkomingen van de originele Hitachi Magic Wand en vervolgens het superieure broertje de Europe Magic Wand in het leven geroepen.

Het snoer is bijvoorbeeld langer en in plaats van twee standen, heeft deze vernieuwde versie er zes.