Seksspeeltje kopen? Dit zijn de erotiekshops waar ik mijn toys koop

In elke stad zit “die seksshop”. Of het nou gaat om een Christine Le Duc of zo'n geheimzinnige met dichtgeplakte ramen. Daar ga je natuurlijk je vibrator of dildo niet kopen. Veel te gênant.

Het aantal seksshops online is bijna niet te overzien. En de websites zijn meestal een drama om te gebruiken op je telefoon of tablet. Ik heb de betere online seksshops in Nederland met elkaar vergeleken:

  1. Bol.com (tip!)
  2. Willie.nl
  3. Easytoys.nl

Bij deze shops kun je met een gerust hart je vibrator bestellen

Dit zijn mijn favoriete online erotiekwinkels in Nederland. Hun websites werken super op computer, tablet en mobiel. Moderne webwinkels die begrijpen hoe ze online winkelen makkelijk en veilig kunnen maken voor jou.

Belangrijk om te weten

Bezorgtijden zijn altijd een indicatie en zijn buiten Nederland vrijwel altijd langer. Het kan dus gebeuren dat “voor xx uur besteld = morgen in huis” niet kan worden waargemaakt door omstandigheden waar de shop zelf geen invloed op heeft.

Als je kiest voor handmatige bankoverschrijving als betaaloptie, zul je bij “begunstigde” altijd een handelsnaam van de shop moeten invullen. Vaak hebben de shops een “neutrale” handelsnaam voor deze betalingen. Wees je ervan bewust dat een handelsnaam kan worden opgezocht via de website van de Kamer van Koophandel en soms het Thuiswinkel Waarborg of direct in Google. Ik heb geen sterren afgetrokken voor deze factor, omdat dit niet te vermijden is als jij zelf kiest voor handmatig overboeken.

Keurmerken zoals het Thuiswinkel Waarborg zijn bewust niet opgenomen in deze vergelijking. Kort samengevat zijn dat soort clubs niet transparant en vooral bezig met hun eigen belangen en niet die van jou als consument. Bovendien zijn de “voordelen” van het keurmerk vaak een wassen neus. Of ondertussen al lang en breed wettelijk vastgelegd.

Verder zal ik deze pagina regelmatig controleren en updaten. Bij twijfel geldt natuurlijk altijd dat je moet uitgaan van de informatie op de website van de shop.

Waarom nou juist deze winkels?

Ik kan niet alles kwijt in een tabel én de boel overzichtelijk houden zodat jij snel een beeld kunt vormen van meerdere shops. Hieronder lees je meer over het hoe en waarom.

Onthoud dat dit naar mijn mening echt de beste winkels van Nederland zijn om je nieuwe toy te kopen. Ook al geef ik deze shops kritiek op sommige vlakken, vind ik ze nog altijd vele malen beter dan de rest op dit moment.

Bol.com

De webwinkel van ons allemaal.

Bol.com heeft het assortiment sinds 1999 steeds verder uitgebreid. Sinds een tijdje hebben ze ook erotiekproducten onder de categorie Mooi en gezond > Intimiteit. Je vindt er vrijwel iedere vibrator die je kunt bedenken. En doordat meerdere webwinkels met elkaar concurreren om de verkoper voor een bepaald product te zijn, zijn de prijzen vaak scherp.

Helaas vinden ze het noodzakelijk om erotiekproducten te verbergen uit de zoekresultaten op hun website als je je niet in de categorie Mooi en gezond bevindt. En is het erotiekassortiment niet op hun mobiele website aanwezig. Achter de schermen wordt hier druk aan gewerkt, maar daar heb je nu natuurlijk niet veel aan. Omdat ik direct naar producten link heb je daar gelukkig niet zo veel last van.

Klik direct door naar…

Bol.com

En nogmaals…

Ik raad elk van de bovenstaande winkels aan voor het kopen van je nieuwe vibrator.

Het zijn naar mijn mening de betere shops van Nederland. Maar er zijn zoals je ziet onderlinge verschillen. Die probeer ik toe te lichten zodat jij beter kunt kiezen welke winkel bij jou past.

Waar zijn deze beoordelingen op gebaseerd?

Deze shops zijn als beste uit de vergelijkingstest gekomen op de volgende punten:

Responsive ontwerp

Zeker in de erotiekmarkt zijn de websites vaak antiek. Echt ontzettend belabberd. Gelukkig draaien steeds meer winkels bij en updaten ze hun website naar een responsive ontwerp.

Zo werkt hun website probleemloos en makkelijk op computer, smartphone en tablet. Geen gekloot met in- en uitzoomen dus.

Assortiment

De beoordeling voor het assortiment van een shop is niet gebaseerd op het aantal producten dat ze aanbieden. Ik kijk allereerst of ze mijn top 3 beste vibrators aanbieden. Vervolgens naar het algehele aanbod van merkvibrators in de shop.

De beschikbaarheid van verschillende kleuren voor een bepaald model vibrator – als die er zijn – speelt ook mee. Daarnaast weegt ook de voorraadstatus vrij zwaar. Als producten voortdurend zijn uitverkocht, heb jij daar vrij weinig aan.

Op de laatste plaats kijk ik naar het aanbod van andere sekstoys, lingerie en accessoires.

Discrete bezorging

Altijd een belangrijk punt bij het bestellen van erotiekproducten. Ik heb de shops qua discretie beoordeeld op de volgende punten:

• Doos/verpakking
• Naam afzender op adreslabel
• Aanwezigheid boodschap voor postbezorger “Niet afgeven bij buren”
• Wel/niet standaard aangetekend verzonden
• Begunstigde bij betalingen

De betaaloptie handmatig overboeken is simpelweg nooit discreet. Je zult bij begunstigde altijd een handelsnaam van het bedrijf moeten invullen. De shops in de erotiekmarkt hebben vaak een alternatieve, neutrale handelsnaam voor handmatige betalingen. Maar die kun je opzoeken bij de KVK, Thuiswinkel Waarborg en Google. Dus het is nooit helemaal waterdicht als je voor deze optie kiest.

Je hebt voldoende keuze uit andere betaalopties die wel helemaal discreet zijn.

Gebruiksvriendelijkheid website

Online winkelen moet prettig zijn. Alleen snappen sommige webwinkels dat vandaag de dag nog altijd niet.

Kun je makkelijk vinden wat je zoekt in de shop? En is het duidelijk wanneer je iets aan je winkelwagentje hebt toegevoegd? Kun je eenvoudig afrekenen zonder eerst een account te moeten aanmaken?

Allemaal zaken waar je als bezoeker misschien niet meteen aan denkt. Maar die in de praktijk wel voor frustratie zorgen. En dat is nou juist niet waar je naar op zoek bent als je rondneust voor een nieuwe vibrator. Dan moet plezier voorop staan.

Verder is het ook belangrijk dat een shop hun contactinformatie niet verbergt en duidelijk maakt wat je kunt verwachten voor de betaling, verzendkosten en levering.

De shops op deze pagina houden rekening met al deze punten.

Bezorging

Gratis bezorging boven een bepaald orderbedrag vind ik wel zo netjes. Zeker als je meer dan honderd euro uitgeeft.

Je nieuwe aanwinst de volgende dag in huis kunnen hebben is wel zo prettig. Want wachten op nieuw speelgoed is nooit leuk. Ook niet als je geen kind meer bent.

Met PakjeGemak en pakketautomaten van PostNL wordt het ook steeds makkelijker om je pakketje rechtstreeks bij een afhaalpunt te laten bezorgen. Zo weet je helemaal zeker dat niemand anders in huis, de flat of de straat je nieuwe vibrator in handen krijgt.

Het is duidelijk dat de meeste shops hier nog winst kunnen halen. Bol.com loopt op dit front zonder twijfel voorop.

Retourneren

Ik heb volgens mij nog nooit een product geretourneerd. Dat komt waarschijnlijk omdat ik niks koop zonder eerst uitgebreid onderzoek te doen. Zo zit ik gewoon in elkaar. En daarom heb ik ook deze website gemaakt om het voor jou makkelijker te maken.

In de erotiekmarkt kunnen een hoop producten ook alleen ongeopend retour worden gestuurd in verband met hygiëneredenen. Maar ALS ik dan iets wil retourneren, wil ik geen verzendkosten betalen.

Hier zijn mogelijkheden genoeg voor. De shop kan de kosten simpelweg vergoeden door een retoursticker mee te leveren. Maar ook het afgeven bij een Kiala-punt voor retourzending kost jou als bezoeker niks.

Bol.com heeft begrepen dat dit toch echt een groot pluspunt is voor kopers.

Betaalmogelijkheden

iDeal, creditcard (Mastercard/Visa) en Paypal zijn een absolute must naar mijn mening. Vrijwel alle shops bieden dit setje betaalopties ook aan. Met uitzondering van Miss Steel die niet aan Paypal doet.

Bancontact / Mistercash is breed beschikbaar voor de vibratorfans die in België wonen. Sofortüberweisung voor iedereen in Duitsland vind je alleen bij Hotstuff en BDSM Store.

Wettelijk gezien is een vorm van achteraf betalen verplicht. Voorheen was dit altijd via Rembours waar vrij veel extra kosten mee gepaard gingen voor jou als koper.

Nu is Afterpay een populair alternatief. Je bestelt. Ontvangt je pakketje. En je ontvangt per e-mail de factuur die je vervolgens kunt voldoen via iDeal of handmatige overboeking als je tevreden bent over je bestelling.

Fysieke locatie

Ik vind het een fijn idee dat ik ergens mijn beklag kan doen in een winkel als een bedrijf het echt gigantisch verkloot. Een beetje stennis schoppen als het moet om alsnog te zorgen dat een webshop een probleem naar tevredenheid oplost.

Een webshop die aan de achterkant bestaat uit kantoorruimte met een magazijn of zelfs een shop die direct vanuit de groothandel levert zonder eigen voorraad kan een supershop zijn. Toch voegt het daadwerkelijk hebben van een “stenen” winkel een flinke dosis vertrouwen toe aan je merk.

Je ziet dit ook aan een partij als Coolblue. Zij zijn online begonnen en hebben vervolgens offline winkels geopend. Daar zitten natuurlijk meerdere redenen achter, maar extra vertrouwen geven aan kopers is er daar zeker een van.

 

“Maar, ik heb een slechte ervaring met een van de shops!”

Dat kan natuurlijk bij elke shop gebeuren. Het blijft mensenwerk. Belangrijker is of en hoe het probleem werd opgelost.

Als je echt een droevige ervaring hebt opgedaan met een van de bovenstaande shops, hoor ik het maar al te graag via info [at] seisui [punt] nl. Ik wil achter mijn aanbeveling kunnen staan.

Trek ook aan de bel als de informatie op deze pagina niet meer correct lijkt te zijn. Dan kijk ik het direct na en pas ik het aan als dat nodig is.