Boeken over seksualiteit

Op onze boekenplank vind je een selectie van boeken over seksualiteit die populair zijn bij lezers en goede beoordelingen hebben gekregen.

Heb je een boekentip? Neem contact op.

Sexdagboek

door Heleen van Royen

boek sexdagboekHeleen geeft als vijftiger een jaar lang een kijkje in haar seksleven met jongere partner Bart. Gaandeweg krijg je ook inzicht in andere alledaagse dingen die haar bezighouden en van invloed zijn op het onderwerp van het boek.

Ik vind het komisch dat mensen het boek een slechte review geven omdat ze het seksleven van Heleen niet spannend genoeg vinden. Die snappen duidelijk niet wat het woord “dagboek” inhoudt.

Het leest vlot weg. Persoonlijk had ik graag wat meer reflectiemomenten gezien, want dat zijn juist de meest interessante onderdelen van het boek. Heleen heeft in dit boek ook twee korte erotische verhalen opgenomen die ze eerder schreef. Dat had van mij niet gehoeven en vond ik een beetje valsspelen.

De verkopen van de Womanizer zijn in ieder geval flink gestegen na publicatie van dit boek.

Bol.com

Aandacht voor seks

door Astrid Kremers

boek aandacht voor seks
boek aandacht voor seks

Seksuoloog Astrid Kremers houdt je een spiegel voor, stimuleert je om jouw seksleven vorm te geven zoals jij dat wilt en verleidt je om seks breder te zien dan geslachtsgemeenschap en orgasme.

Het boek is een verzamelwerk van de columns die ze schreef voor onder andere Vrouw van de Telegraaf. Bron van inspiratie waren de gesprekken met haar cliënten, collega's en vriend(inn)en.

Bol.com

Vrouwen & seks

Van moederliefde tot seksrobot

door Maartje Laterveer

boek vrouwen en seks
boek vrouwen en seks

In Vrouwen & seks: van moederliefde tot seksrobot verkent Maartje Laterveer de meest intieme en tegelijkertijd meest universele ervaringen met de vrouwelijke seksualiteit.

In prikkelende essays en openhartige interviews met vrouwen laat ze zien wat het betekent om vrouw te zijn in de 21ste eeuw. Een inspirerend boek over seks, maar vooral ook over zelfvertrouwen, zelfkennis en vrijheid.

Bol.com

De cosmo Kama Sutra

77 spannende seksstandjes

door tijdschrift Cosmopolitan, Danny Penman en Karen Pine

Cosmo staat zover ik weet niet bekend om hun uitermate wetenschappelijke tips op het gebied van liefde en seksualiteit. Maar ze hebben de bekende Kama Sutra weten te vertalen van een droog en vaak onbegrijpelijk naslagwerk naar een boekje met korte, heldere instructies en afbeeldingen.

Bol.com

Het Vaginaboek

door Goedele Liekens

boek het vaginaboek
boek het vaginaboek

Deze bestseller van de bekende Belgische seksuologe is in oktober 2017 opnieuw uitgegeven. Vernieuwd, uitgebreid en nog steeds populair.

Met informatie over kijken en voelen, de clitoris, het maagdenvlies, schaamhaar, schaamlippen, geurtjes, droogheid, infecties en geslachtsziektes, seks, standjes, vaginisme, de g-plek, tips voor mannen, verschillende modellen, masturberen, speeltjes, piercings, seksuele fantasieen en nog veel meer.

Bol.com